I ponovo „Di fest-u“ najviše para – 700 000 dinara

Grad Valjevo na osnovu odluke Komisije finansiraće čak 39 manifestacija u ovoj godini. Najviše novca po starom običaju odlazi TIMS-u odnosno istom vlasniku  Studia M za organizaciju Di festa. Istovremeno pored objavljenog rešenja nema dodatnog uputstva niti odluke na koji način će shodno aktuelnoj situaciji sa epidemijom mogu biti realizovani programi. Kako sada stvari stoje svi će biti sprovedeni u drugoj polovini godine.

Na sajtu grada objavljeno je Rešenje komisije za dodelu sredstava za privredno turističke manifesatcije , a najviše nvca opredeljeno je Udruženju TIMS za održavanje „Di festa“ 700 000 dinara. Ovo udruženje osnovano je u februaru 2019, godine , a zastupnik je Ljubiša Milutinović inače vlasnik i Studia M koje je ranijih godina bilo formalni organizator „Di festa“. 

Studio M inače je neprikosnoveni dobitnik novca iz budžeta grada pa je tako za protekle 3 godine inkasirao za različite projekte čak 34 000 evra . U ovoj godini za medijske projekte već je istom vlasniku opredeljeno 600 000 dinara , a sada za „Di fest“ još 700 000 dinara.

Broj manifestacija koje će grad finansirati u ovoj godini nikad nije bio veći . Dosadašnji rekord od 29 manifesatcija godišnje oboren je i premašen za 10 bez dodatnih manifesatcija koje grad organizuje kao što su Tešnjarske večeri, Čvarkijada, Džez fest.

Sa pola miliona biće finansiran „Valjevski polumaraton“ udruženja Varatonac , „Divčibarska avantura“ Udruženja West Trails, „Kolubarske igre“ FK Kolubara 2.

„Štraparijada“ Društva odgajivača rasnih konja po odluci komisije iz budžeta će za ovu aktivnost dobiti 400 000 dinara , sledi projekat „Revija borilačkih sportova“ SU Zdrav život sa 340 000, „Dani sremuša“ Udruženje Taorska vrela sa 300 000 dinara, „Mountain music fest“ Udruženja Divčibare sa 320 000 dinara, „Treći interacionalni moto skup“ Udruženja Sorabi sa 350 000 dinara .

Projekat „Kameničko poselo“ Udruženja Rima može se nadati iznosu od 200 000 dinara  kao i ŽRKMetaalc za projekat „Rukomet na pesku“ , „14 ofroad Valjevo“ Udruženja Off road rally team , Udruženje Voće Povlen Brezovice za projekat „Malini u čast“ 220 000 dinara, „Turnir u fudbalu „FK radnički 200 000 dinara, „Zlatni opanak 2020 sabor igračkih ansambala i grupa pevača“ Udruženja Zlatni  opanak 230 000 dinara. Za „Dan maline“ u Brankovini grad izdvaja 250 000 dinara, „Tucijada na Balkanu „Ogladjenovac 250 000 dinara , „Dani lekovitog bilja i gljiva „ Medvednik 250 000 dinara.

Za preostale projekte opredeljeno je 100 000 i manje od tog iznosa pa je najmanje novca , samo 20 000 dinara dodeljeno projektu „Valjevski  informativni turistički  centar“   istoimenom Udruženju.

Po broju manifestacija odavno prednjačimo u Srbiji, a sudeći po ovom rešenju komisije u ovoj 2020 godini bićemo apsolutni rekorderi. Kako realno još uvek nema najave kada će vanredno stanje biti ukinuto pitanje je i samih reallizacija odredjenih manifestacija s obzirom da su neke vezane za prolećni period.

Kako god da na kraju bude i grad možda neka rešenja poništi, neki sami odustanu, ostaje činjenica da je najplaćenija manifestacija proteklih godina bila „Di fest“., ali i nepobita činjenica da bez obzira što je grad izdvajao veliki novac manifestacija nije privukla pažnju i interesovanje gradjana niti je zaživela u smislu značajne posećenosti. 

8 comments on “I ponovo „Di fest-u“ najviše para – 700 000 dinara

 1. Dejan

  Samostalni sindikat poštanskih radnika koristi priliku da se obrati svim korisnicima poštanskih usluga i celokupnoj javnosti kako bi iskazao značajan doprinos radnika Pošte Srbije umanjenju negativnih efekata dramatične krize izazvane Kovidom 19.
  Pridružujući se svim herojima koji nose teret novonastale situacije, radnici Pošte Srbije nesebično obavljaju sve radne zadatke iz domena svog poslovanja, kao i društveno odgovorne poslove koji su, zbog proglašenja vanrednog stanja, stavljeni pred njih.
  Pored stalne izloženosti i pretnje da sami budu zaraženi korona virusom, radnici Pošte Srbije su svakodnevno na adresama svojih korisnika, uslužujući ih u vreme zabrane kretanja, u vreme vikenda i verskih praznika. Isplaćuju penzije našim najstarijim sugrađanima, kojima je ograničeno kretanje, uz obavljanje svih drugih redovnih usluga.
  Radnici Pošte Srbije uvek su uz svoje korisnike i bez obzira što se naš rad, ponekad ,nedovoljno afirmiše, nastavićemo i dalje da svakodnevno, redovno i uredno obavljamo poslove i radne zadatke koji stoje pred nama.

  Glavni odbor,
  Samostalnog sindikata poštanskih radnika

  Reply
  1. Zoran

   Dejane, o čemu Vi pišete? Pa moj poštar donosi poštu jednom nedeljno. I to svi, pa i Vi, znate. Ne zamajavajte nas Krkinim gluporijama. Gledajte Vi da Vam poštari i toga dana kada raznose poštu budu zaštićeni maskama, rukavicama i vizirima. To je suština Vašeg delovanja kao člana Glavnog odbora SSPR, ali kao i njihovog kolege ali i odgovornog čoveka. Pozdrav

   Reply
  2. Creator

   Sta trabunjas burazeru , jel imas temperaturu … moja tasta koja je sticajem okolnosti u izolaciji, jos nije dobila ni onu od 25 marta. a od pedeset poziva JEDAN jedini put se javio neko i rekao bice uskoro … u redovnim okolnostima nas postar donosi sve sa par dana zakasnjenja , prvo zavrsava svoje jer je sa sela kao i vecina u javnim preduzecima … tako da nemoj da pricas o logistici i tim stvarima jer si i sa ovim tekstom ispao glup kao ona budala iz ibformera na jucerasnjoj konferenciji za stampu …

   Reply
 2. Wikiliks

  Opet najviše novca DOĐOŠU iz Bosne, a najveći
  broj poreskih obveznika grada Valjeva, ne zna, ni
  ko je on, ni šta je on ni odakle je on.
  To ne zna ni Policija Valjeva, a, očito,
  radi se o jednom cenzurisano, koji je u DILU sa vrhom
  gradske vlasti, kojoj, najverovatnije plaća ogroman
  reket!!!?
  Jbte, a sve domaće manifestacije, koje promovišu
  vrednosti Valjevskog kraja, dobiše jedva ČETVRTINU
  novčanog iznosa koji je dodeljen ovom cenzurisano,
  vlasniku Studia M !!! Za šta – NI ZA ŠTA!!!
  Pozivam Policiju Valjeva i Osnovno Javno Tužilaštvo, da
  ispitaju ovu KRIMINALNU raspodelu NARODNOG novca!

  Reply
  1. Obavesteni

   Vikilis uvek je tako bilo. MI smo jednostavno takvi godinama cenimo 6 licku i dodjose, a nasi pobegose iz grada, ali nismo mi tako nevaspitani, bahati osioni kao oni, ne umemo da idemo djonom.

   Reply
 3. Zoran

  Ljudi, mora se nekako zaustaviti SS KONRAD, daleko su izbori, napraviće čuda to tad.

  Reply
 4. pasman

  a ova dilea,papak,nepismen čovek u pošti?zvanično obaveštenje u komentaru ispod tudjeg teksta,to isto kad bi u čitulji ispod slike i prikladnog teksta,stajalo p.s. a komšiji se obliznila ovca..odavno je Valjevo prvo utočište malogradjaštine,nepismenosti,bezobzirnih,glupih.i sve dok većina zbog ličnog dohotka neće menjati ništa,mi će mo svu bezprizornost stoke uvesti kao kućno vaspitanje dece.deca će nam biti sita u stomaku ali večito šuplja u glavi i duši

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.