Radjevska ulica ni posle tri godine obećanja nije uradjena

Meštani Radjevske ulice već tri godine čekaju na ispunjenje obećanja da će im ulica biti uradjena. Za to vreme I dalje postoje svakodnevni problemi bez obzira na godišnja doba. “Ne zna se kad je gore , da li leti kad je prašina tako velika da ne možemo da se krećemo ulicom ili kad padne kiša pa su bare ogromne”, tvrde sugradjani iz ove ulice.

Radjevska ulica zimi

U MZ Brdjani nalazi se Radjevska ulica duga 250 metara , a u kojoj kako navode sagovornici Vamedie živi čak 35 maloletne dece osnovno školskog uzrasta. Oni tvrde da su do sada kucali na mnoga vrata u Gradskoj upravi , ali da sem obećanja da će im ulica biti uradjena ništa drugo nije uradjeno.

“Mi smo na kilometer od centra grada I živimo kako moramo , a ovo je jedina ulica koja izlazi na Radničku , a koja nije asfaltirana .Leti ne može da se živi od prašine, a zimi gazimo blato. Ulicu sami čistimo od snega. I pored rešenih imovinsko-pravnih odnosa, i više puta predavanja zahteva u Gradskoj upravi, i Odeljenju za infrastrukturu, sve je ostalo na obećanjima, “tvrdi meštanin ove ulice.

Radjevska ulica zimi

Kako saznajemo u Radjevskoj, ulica je ušla u program infrastrukturne gradnje još  pre 3 godine, ali obećanja ne grade istu. “Ovde ima 25 kuća, većina su mladi roditelji sa decom, ljudi obavljaju svakodnevne aktivnosti, idu na posao, vode decu u obdaništa, škole. Ni manje ulice ni više dece i mladih koji se muče svaki dan”, pričaju u Radjevskoj.

Na licu mesta u makadamskoj ulici gde je I samo nekadašnje nasipanje potrošeno , vidljive su rupe I bare, a meštani kažu da deca ne mogu na njoj ni da se igraju. “  Nemoguće je ovde živeti, automobili stradaju, teško je I peške proći, a o dečici da I ne govorimo.Naša deca ne mogu da se igraju tu, ma šta igraju, jedva prolaze ulicom. Kad mi stariji ne možemo kako će oni”, kaže sagovornik Vamedie.

Meštani ove ulice nemaju više  razumevanja za obećanja I u njih ne veruju više. Ne treba zaboraviti da je gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović izjavio da je samo u 2019. godini uradjeno 80 km asfalta. Sve I da jeste u ovoj ulici nije ni 250 metara.

4 comments on “Radjevska ulica ni posle tri godine obećanja nije uradjena

  1. Goran Markovic

    Nemoj da se brinete nije stigao za 4 godine al morate da ga glasate ponovo i kada gvozdenovic obeca on uvek..održi obećanje..

    Reply
  2. Mestanin

    Jos bi trebalo napomenuti da smo struju, prikljucke za vodu, kanalizaciju sve sami platili, Cak smo i jedan deo ulice asfaltirali o svom trosku pre par godina, i to je do danas propalo. Gradjani, koji redovno placaju svoje obaveze i poreze u toj ulici se pitaju dokle ce cekati na asfalt? Jel pojedina sela imaju prednost u odnosu na gradsku zonu? Sramota je da Brdjani kao najveca mesna zajednica muku muce sa infrastrukturom. Sledeci korak ce biti obracanje RTS-u, jer drugog nacina nemamo.

    Reply
  3. Creator

    Kozaracka u MZ Stari grad dobila asfalt posle TACNO 49 godina i tri stotone obecanja , a oni kukaju posle tri …

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.