Ekspres smene – ekspres postavljenja

Jučerašnji dan u Upravi mogao bi se smatrati jednim od najburnijih dana u tek započetoj kalendarskoj godini. A obeležili su ga smene i postavljenja, ali i prvo ozbiljnije sukobljavanje koalicionih partnera. Gradjani saznali da se stanovi prodaju kumovskim kanalima.

Iako se gradski sajt može koristiti za objave partijskih saopštenja na sajtu i dalje nema objave o smeni rukovodioca odeljenja za imovinske poslove Jelice Stojanović. Ipak javnost je o njenoj smeni već informisana. Izvori iz Gradske uprave sada navode i da je na njeno mesto postavljena Branka Cenković do sada angažovana na poslovima praćenja javnih preduzeća u Odeljenju za razvoj . Nezvanične informacije potvrdjuju da sam izbor naslednika iza Stojanovićeve nije bio lak s obzirom da su dve zaposlene pre nje odbile ponudjeno mesto. „ S obzirom da nije bilo oduševljenja niti jagme za upražnjenim mestom jedno od objašnjenja za njen pristanak jeste što žena ide u penziju za par meseci“, navodi sagovornik Vamedie iz Gradske uprave.

Na listi onih koji bi trebali da budu smenjeni našao se i Darko Kostić javni pravobranilac, ali njegova smena nije bila moguća u toku jučerašnjeg dana i za to biće neophodno 26 glasova u Skupštini grada s obzirom da pravobranioca bira i razrešava Skupština.

Smene svojih kadrova nije lako prihvatio ovdašnji SPS pa je u toku dana održan i sastanak IO SPS na kome je odlučeno da se o svemu obavesti Glavni odbor partije, a prvenstveno o nameri valjevskih socijalista da napuste koaliciju. Koliko bi brzo mogao da stigne odgovor od Ivice Dačića veliko je pitanje s obzirom da se još uvek ne zna ko skim i kako izlazi na predstojeće izbore.

Istovremeno javnost je u toku jučerašnjeg dana sasvim iznenada saznala i da grad prodaje stanove , gradsku imovinu, a da pre toga nije saznala da je oglas o prodaji objavljen kako bi se na njega mogli javiti. Ukoliko se za sada nezvanična informacija da je vrednost stana bila 11 000 evra potvrdi, izvesno da će mnogi koji imaju nerešeno stambeno pitanje žaliti za tim što na vreme nisu znali da se stan može kupiti po pomenutoj ceni.

Dok oglas ne bude pronadjen, sudeći po informaciji koja je juče pratila ceo slučaj moguće je da se svi i nisu mogli javiti i konkurisati . Ako je verovati izvorima iz Uprave, za kupovinu stana bilo je neophodno da se poseduje „najjača veza na Zemlji“, ona kumovska.

Proceduru prodaje zbog neregularnosti zaustavili su socijalisti , sad ostaje da se vidi da li će novi rukovodilac ispraviti proceduru, a ko zna možda posle sednice Skupštine i novi pravobranilac klimnuti glavom u znak slaganja sa načinom prodaje.  Pretpostavki je mnogo i za svaku postoje neke naznake jedino se još ne zna šta će reći kuma?

7 comments on “Ekspres smene – ekspres postavljenja

  1. Kumić Andra

    Kako menja ovaj Mengele, i daje stanove kumićima moraće zgradu opštine da preuredjuje u stanove idu izbori. Sve SNS junkeri.

    Reply
  2. Mustafa

    Ima li ova Branka obraza, sve se bojim da ce ona raditi po zakonu. Da je Stojanovicka pogresila prihvatile bi ove druge dve njene koleginice koje su odbile pre Branke medjutim……. izgleda da ova Branka nema savest. Sedi Branka pa se zamisli mozes li potpisati prodaju opstinskih stanova po ovoj otimacini….

    Reply
  3. V

    Gde je sad Sirćetova žena u kojoj je Ona sada stranci. Ona je univezalni lik mogla je Ona da zameni Jelicu. Ima diplomu Mega trenda one su sad na ceni, tu je blizu i magistar Megatrenda Poćuta da joj pomogne.

    Reply
  4. Goran Markovic

    Da li se zaboravila smena coveka koji je trebao po naredjenju gvozdenovića , pa umešanost Zorana Trifunović pa slanje slike deteta da se prisili neko da podpise cifru oko 40.000.000 dinara i ja odgovorno tvrdim da toga ima koliko hocete sto dokazuju i neka dokumenta a i oni koji su ..moralii.. da urade nnesto sto se kazu kosi po zakonu.Postavljam pitanje sta sve podpisuje Puric inace velii prijatelj ..velikog.. gradonacelnika gvozdenovica.Ocito da ovde Tuzilastvo i Policija treba da reaguju jer po mojim saznanjima ove pojave su svakodnevne gde se cerupa imovina grada Valjeva.

    Reply
  5. Vec vidjeno

    Moze Branka sve, moze! Obraz-djon, pa sto ne bi mogla??! A lepo se uklapa u njijov milje- bahata kao i oni, a zaboravila svoje „rane radove“…

    Reply
  6. Matičar

    SPS neće ništa menjati,to vam je kao kada ženska upozna muškarca u autobusu koji sedne do nje,i posle dva dana se uda za njega pa posle kuka na loš brak

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.