„Život bez duvana – za bolju budućnost novih generacija”

Partnerske organizacije: Crveni krst Valjevo, Zavod za javno zdravlje Valjevo, Medicinska škola Valjevo i Služba polivalentne patronaže Doma zdravlja Valjevo, zajednički će obeležiti 31. januar – Nacionalni dan bez duvanskog dima. 

Ulična akcija pod sloganom „Život bez duvana – za bolju budućnost novih generacija” održaće se na Gradskom trgu (u blizini zgrade Gradske uprave) u petak 31. januara u 12 h.  

1 comment on “„Život bez duvana – za bolju budućnost novih generacija”

  1. Gradac

    Svi treba da daju svoj doprinos zdravom načinu života, posebno roditelji. U redu škola, u redu mediji, u redu predavanja i slično, ali bez roditelja – ništa. Čuo sam da ima slučajeva kako roditelj, kad nekako sazna da mu dete od 15, 16, 17 godina puši, umesto da na neki način učini sve da detetu stavi do znanja u šta se upušta, postavi dete ispred sebe i kaže: E, sad si postao/la čovek, kao neka duvanska inicijacija u svet odraslih, tako ispada. Vidim pre neki dan tri učenice jedne srednje škole, iz aviona – nepunoletne, sve tri zapalile. E, sad, ako one to u kući od roditelja kriju, imaju li roditelji neki drugi način da saznaju da li njihova deca puše, namerno neću da kažem koji su to načini, ali jedan od njih može biti iskren i otvoren razgovor. I kada im deca priznaju, treba da im roditelji ukažu (po ko zna koji put) šta je duvan, da ne elaboriram sad ono što bi trebalo svaki roditelj i svako dete da znaju. I, naravno, lični primer. Sećam se u srednjoj školi, imali smo higijenu, na času je profesorka (inače po vokaciji hemičarka) govorila o pogubnosti pušenja, to je bila lekcija, a kad je zvonilo – zapalila je već na vratima, nije mogla da sačeka!!!

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.