Jagnje na proslavi ili kamen samac?

Polovinom avgusta započeto je pa prekinuto prosecanje puta Ćumurica – Suvaja u Gornjim Leskovicama Do današnjeg dana prosecanje puta nije nastavljeno, a na javnoj raspravi meštanin Leskovica Branislav Ostojić pitao je zašto se radovi ne nastavljaju?

Javnom nabavkom grada Valjeva u prvoj polovini godine zatražena je “Izgradnja makadamskog puta u Gornjim Leskovicama put Ćumurice – Suvaja L=1.065 m1 kat. parc. br. 652 KO Bačevci JN broj 1.3.21/2019. Ugovor potpisan na iznos od  3.650.000,00 dinara bez PDV-a zajednička ponuda:PD “Cevas CO doo” , Lazarevac  I “Harmonija –Projekt” doo , iz Valjeva. Polovinom avgusta su radovi na prosecanju puta I započeti. Samo nekoliko dana nakon početka radovi su obustavljeni. “Moram da pitam jer nam nije jasno, put u Leskovicama je ostavljen na pola. Taj put je nama bitan jer verujte mi recimo da bi dovukli šoder iz Podbukova moramo 50 km da obilazimo, idemo kroz Valjevo, pa obilaznica. Nama treba 50 km tako do kuće, a ovim putem mi bi bili spojeni. Znate li vi koliko je to? Nije to samo putovanje nego to I košta. U Valjevu ima pet ili šest firmi koje taj put mogu da urade , a dobio je posao čovek iz Lazarevca, molim Vas, pa kako? Pa jel moguće da radovi počnu, njemu je plaćeno I on sve obustavi? ”, upitao je na javnoj raspravi o budžetu za 2020. godinu Branislav Ostojić.

Na ovo pitanje odgovarao je načelnik odeljenja za infrastrukturu Zoran Trifunović navodeći da je tačno da se radovi obustavjeni , ali iz opravdanih razloga: “Mi smo tu počeli radove , alit u se naišlo na jedan kamen, veliki kamen samac, vi znate o čemu govorim šta je to I radovi su obustavljeni”.

Ostojić je na ovaj odgovor reagovao sa lica mesta: “To je bilo u avgustu , a koji je sad mesec? Sad će Nova godina. Niti je ko dolazio niti nas bilo ko šta obavestio. Kako to može da se prekinu radovi, jel plaćeno tom iz Lazarevca da to uradi?”

Načenik odeljenja Trifunović potom je objasnio da je neophodno miniranje kako bi se kamen uklonio I da je to jedan od razloga što radovi nisu nastavljeni.

“Miniranje? Pa šta? Pa jel do sad niste mogli to da rešite da minirate jedan kamen? Kod nas je gore sve kamenito. Što niste to minirali do sada?”, insistirao je Ostojić.

 Umesto konkretnog odgovora zašto nije raspisan novi tender kojim bi bili obuhvaćeni dodatni radovi Trifunović je rekao: “Nemojte molim vas. Nije to baš tako. Nećemo sada to objašnjavati”, na šta je Ostojić kratko rekao: “Da da sigurno je miniranje!”

Radovi izvesno neće tako brzo biti nastavljeni jer novog tendera nema , a da li je predvidjeno da ga u narednom budžetu bude , ostaje da se vidi tokom godine kao I sama realizacija ukoliko je predvidjeno da se put završi. Vamedia je početkom septembra prenela informaciju koju su prosledili meštani Leskovica da su radovi u ovom selu obustavljeni nakon što je prethodne večeri grupa članova SPS-a  imala skup proslavljajući konačno početak radova. Možda se u svetlu te informacije može razumeti I rečenica koju je Ostojić izgovorio za govornicom: “Pa ako je jagnje u pitanju , evo zaklaćemo još jedno jagnje za vas , samo da to uradite. Prosecite taj put , a mi ćemo posle da vidimo da tražimo sponzora ako treba da se to završi”.

Šta je zapravo stvarni razlog obustavljanja radova jagnje na proslavi članova SPS-a ili kamen samac , ostaje da se vidi.

2 comments on “Jagnje na proslavi ili kamen samac?

  1. KRKI

    OVAJ OSTOJIC LAZE DA MORA DA IDE NA VALJEVO DA BI DOVUKAO MATERIJAL A STO JE ZAOBISAO STARI PUT ZA LASTRU I NIZ KUCA GDE SU MILOVANOVICI , DJUKOVICI I DRUGI MESTANI KOJI SU ZAPOSTAVLJENI . I TREBA DA MU OBUSTAVE RADOVE JER MISLI DA JE MNOGO PAMETAN.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.