Mionica: Predsednik Opštine Boban Janković obišao novi pogon „Autokabela“

Predsednik opštine Mionica Boban Janković je sa saradnicima u utorak posetio novi fabrički pogon nemačke kompanije „Auto-Kabel“, koji je smešten u renoviranom i adaptiranom prostoru nekadašnje Hladnjače.

Janković je u razgovoru sa predstavnicima Kompanije izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da je ovde redovna primanja obezbedilo 90 radnika, odnosno isto toliko porodica sa teritorije Opštine i dodao da je to dobar zamah za ono što sledi u narednom periodu, pošto se očekuje da će do kraja sledeće godine „Auto-Kabel“ imati preko 200 zaposlenih i više.

Pogon „Auto-Kabela“ u Mionici proizvodi elektro provodnike za potrebe auto industrije. Ova renomirana kompanija je osnovana davne 1930. godine, a danas zapošljava oko 4.000 radnika. Pored pogona širom Nemačke posluju i u Sjedinjenim Američkim Državama, Meksiku, Češkoj, Švajcarskoj, Francuskoj, Švedskoj, Kini, Japanu i Južnoj Koreji, a od nedavno i u Srbiji. „Auto-Kabel“ sarađuje sa najvećim proizvođačima u auto industriji kao što su BMW, Ford, Tojota, Folksvagen, Jaguar, Reno, Pežo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.