Lokalni front Valjevo u “živom lancu” ispred zgrade Vlade

Nakon što su vrata ministarstva finansija zavezali lancem, aktivisti Gradjanskog fronta I gradjani Beograda u sinošnjoj akciji su formirali “živi lanac” oko zgrade Vlade. Na ovom protestu govorili su pripadnici gradjanskih pokreta I grupa iz Srbije, a medju njima I aktivisti Lokalnog fronta iz Valjeva.

Stevan Rašković screenshot

Udruženje “Ne davimo Beograd” predvodilo je protest ispred zgrade Vlade ukazujući da Vlada ne pripada bahatim pojedincima već gradjanima Srbije. U ime Lokalnog fronta Valjevo na ovom protestu govorio je Stevan Rašković koji je obraćajući se gradjanima rekao:  “Živimo u zemlji u kojoj jedan mali čovek želi da bude država, želi da bude svaka ustanova, želi da bude svaka institucija. Na odluku stručne komisije da je sadašnji ministar u vladi Ane Brnabić, Siniša Mali plagirao svoj doktorat , upravo ova vlast , koja tvrdi da živimo u zemlji uređenih institucija , udarila je na jedan od stubova društva. udarila je na beogradski univerzitet! Mali, čovek koji je plagirao svoj doktorat, i dalje je na čelu ministarstva finansija! Mali, čovek koji je plagirao svoj doktorat, i dalje ima podršku ostalih plagijatora i lažnih doktora nauka! U isto vreme reke mladih, sposobnih i obrazovanih ljudi napuštaju našu zemlju. Upravo mi, slobodnomisleći građani, moramo biti živi zid ! moramo biti poslednja brana i beogradskog univerziteta i dostojanstva svih građana.”

Organizatori protesta su naveli da ih loše vreme, kiša koja je padala, ne mogu sprečiti da zaštite institucije koje pripadaju gradanima , a koje su u potpunosti prisvojene od strane vladajuće partije. Formirajući “živi lanac” oko zgrade Vlade poslali su poruku da se gradjani više ne plaše   insistirajući na traženoj ostavci odnosno smeni ministra Siniše Malog.

“živi lanac” screenshot

“Premijerka Ana Brnabić, na osnovu odluke beogradskog univerziteta, pod hitno mora razrešiti malog funkcije ministra! Mi, građani ove republike, moramo se izboriti da na naša pitanja dobijemo odgovore. Plagijat Siniše Malog, lažni doktorat nebojše iz Beograda , Krušik , fantomi iz Savamale, 4,5 tone droge su samo neke od tema iz njihovog stupidarijuma koje nas moraju ujediniti da budemo živi zid i ne dozvolimo vlasti da ove afere gura pod tepih. I zato : Mali mora pasti ! Krušik vam neće proći !”, poručio je na ovom skupu Rašković kao predstavnik Lokalnog fronta.

1 comment on “Lokalni front Valjevo u “živom lancu” ispred zgrade Vlade

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.