Glasajte protiv rijaliti programa

U okviru kampanje “U ime kulture” 42.852 građana zvanično je predložilo zakon za ograničavanje rijaliti programa i uvođenje pola sata dečjeg kulturnog programa. Posle decembra 2019. godine nema redovnog rada Narodne skupštine, jer su najavljeni izbori. Pregovori o vladi. Možda novi izbori. Koliko je to upropašćenih generacija koje vaspitavaju rijaliti programi?

Narodna skupština ima ustavnu obavezu da odluči o predlogu građana.

Postoji milion malih sitnih pobeda koji razvijaju jedno društvo. Jednu smo već zabeležili. Sakupili smo 42.852 potpisa. Sada je red za narednu pobedu!

Potrebno nam je 5.000 potpisa onlajn peticije kojom ćemo skrenuti pažnju Maje Gojković. Potrebni su nam građani koji su rešeni da makar svojim potpisom bitno utiču na budućnost. Pred Vama je link, potpišite!

https://peticije.srbijaupokretu.org/petitions/pola-sata-kulture-za-decu?source=homepage

Možda će baš Vaš potpis biti razlog što ćemo se sutra dičiti kako je još jedan Valjevac dostigao visine Srpske akademije nauka i umetnosti. Možda će baš Vaš potpis uticati da jedna mlada Valjevka, čitajući Desanku Maksimović, i sama nadmaši svog idola. Možda će se baš zbog Vašeg potpisa Valjevo pokloniti pred slikama novog Ljube Popovića.Na Vama je!

Na Vama je i da koračate zajedno sa nama. Da zajedno protestom ispred REM-a  napravimo taj ključni “Korak do kulture”! U subotu – 30. novembra u 16 časova.

U toku kampanje podnosili smo više prijava REM-u i zahteva za informacije od javnog značaja.

U vezi nasilja i prebijanja žena u rijaliti programu, unošenja pištolja, vređanja profesora Sinanija, oralnog seksa na TV sa nacionalnom frekvencijom…

REM osim jednog slučaja ne odgovara na podneske građana. REM ne radi svoj posao. Dozvoljava kršenje propisa o zabrani promovisanja nasilja i mržnje.

Jedini način da se spreči dalje kršenje zakona i vrati kultura na programe sa nacionalnom frekvencijom jeste usvajanje našeg predloga.

Protekle nedelje kontaktirali smo većinu poslanika i niko nije rekao da je protiv ovog predloga. Tražimo od Maje Gojković da stavi na glasanje predlog kojim vraćamo pola sata kulturnog programa za decu.

Kampanju U ime kulture organizuju Srbija u pokretu, Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti i 20 organizacija i lokalnih timova sa preko 150 aktivista.

Ostao je još jedan korak za kulturu. Taj korak možemo napraviti samo zajedno.

Protest će trajati do 17:30.

2 comments on “Glasajte protiv rijaliti programa

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.