Novi član Gradskog Veća Milomir Simić

Skupština grada na jučerašnjem zasedanju izabrala je Milomira Simića za novog člana Gradskog veća nakon što je konstatovana ostavka dosadašnjeg člana Damjana Cvetkovića.

Milomir Simić

Sa jučerašnjom sednicom mandat odbornika Damjana Cvetkovića je i zvanično prestao s obzirom da je Cvetković ostavku na to mesto podneo još u septembru. Na mesto člana Veća Cvetković je je izabran sa kvote SPS-a „Naša priča je Valjevo“po predlogu tadašnjeg zamenika gradonačelnika Dragana Jeremića.

Ccvetković je kako je naveo u ostavci, istu podneo iz privatnih razloga.

Na njegovo mesto Skupština je izabrala Milomira Simića tajnim glasanjem pri čemu je za njegovo imenovanje glasao 41 odbornik. U obrazloženju predloga za člana Veća gradonačelnik Slobodan Gvozdenović je rekao da je Simić  rodjen  1955. godine, završio je Višu školu za obrazovanje radnika, odsek gastronomija, i stalno je zaposlen u Tehničkoj školi u Ubu, a I da je dugi niz godina radio u Zdravstvenom centru Valjevo.

Gradsko veće od ustanovljenja ove vlasti broji 11 članova pri čemu su po automatizmu funkcija gradonačelnik I zamenik gradonačelnik članovi Veća, sektretar dolazi iz redova zaposlenih, dva člana su stalno plaćeni članovi dok ostali dobjaju novčanu naknadu po održanoj sednici.   

3 comments on “Novi član Gradskog Veća Milomir Simić

  1. Pozorište..

    U veću treba ,da sede ljudi od struke i ugleda.Koje ovaj ima rezultate iza sebe dabi buo u veću..

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.