Grad krije ime lica angažovanog za javne nabavke , ali ga Aneksi ugovora na 80 000 otkrivaju

Grad je odgovorio na zahtev Vamedie vezan za lica koja sprovode javne nabavke u Gradskoj upravi na nezakonit način. Poverenik najpre zakon krši navodeći da je zahtev za ime i prezime angažovanog lica neosnovan iako isti nema nadležnost da prosudjuje osnovanost ili neosnovanost zahteva, naročito ako se radi o zvaničnom ugovoru i sredstvima iz budžeta grada. Nepažnjom ili nemarom da se ime zacrni, tek u aneksima  ugovora se vidi da se radi o licu Vesna Jokić. Grad tvrdi da nema nagažovanih agencija za obavljanje ovog posla.

Odgovor na zahtev za informaciju koji je Vamedia uputila Gradskoj upravi kasnio je gotovo 40 dana da bi u odgovoru bilo dostavljeno i Rešenje poverenika koji zahteve za imenima i prezimenima lica koje grad plaća novcem gradjana Valjeva i sa istima sklapa zakonski održive ugovore bilo navedeno da je zahtev neosnovan. Poverenik se čak ne poziva ni na član zakona na osnovu kog tvrdi da je ime i prezime lica sa kojim je sklopljen ugovor neophodno prekrečiti odnosno anonimizirati. Poverenik neosnovanim smatra i zahtev za imenom i prezimenom lica koje iz redova zaposlenih ima rešenje o obavljanju ovog posla. Takodje nenavodeći na koji se to član zakona poziva . Zbog ovakvog rešenje i anonimiziranja imena i prezimena lica , a mimo zakona, Vamedia je uputila žalbu povereniku na nivou Republike.

Zanimljivo je da se na sajtu grada u delu javne nabavke, ali i u upravi za javne nabavke može otvoreno i neskriveno pronaći i uočiti ime zaposlene Sladjane Bulatović kao osobe zadužene za javne nabavke ispred Grada Valjeva. Poverenik očito ovu informaciju nema.

Ipak u dostavljenim ugovorima u kojima su uglavnom anonimizirana imena i prezimena, i naravno adresa i JMBG koji Vamedia nije ni tražila jasno se vidi da je grad Valjevo sa za sada NN licem dana 30. oktobra 2017. godine zaključio ugovor na iznos od 50 000 dinara na period od 30 dana za sledeće poslove:

-Izradu odluke o pokretanju javne nabavke,

-Izradu rešenja o formiranju komisije za javne nabavke

-Izradu konkursne dokumentacije

-Izradu odluke o dodeli ugovora/obustavi postupka

-Izradu izveštaja o stručnoj oceni

-Izradu ugovora.

Već 30. novembra grad potpisuje Aneks ugovora u kome se istom licu iznos podiže na 80 000 dinara na period do kraja 2017. godine.

Novi ugovor Grad potpisuje ponovo na iznos od 80 000 dinara sa istim obavezama angažovanog lica već 29. januara 2018. godine na period važenja do 28. februara 2018. godine.

Grad Valjevo zaključuje novi aneks ugovora sada 1. marta 2018 kojim se raniji ugovor produžava do 31.05. 2018. god. U ovom aneksu jasno je vidljivo da se radi o licu Vesni Jokić .

I to nije sve, jer u istoj godini već u junu  mesecu grad potpisuje novi ugovor sada sa iznosom na 50 000 dinara sa rokom važenja do 31.10. 2018. godine. Sledi još jedan aneks ugovora od 31. oktobra iste godine gde s eponovo vidi ime lica Vesna Jokić  sa kojom grad produžava prvobitni ugovor do kraja 2018. godine.

Upravo 30. septembra ove godine istekao je  ugovor koji je grad zaključio sa istim licem 12 . marta ove godine na iznos od 50 000 dinara.

S obzirom da je angažovanom licu poveren kompletan posao javnih nabavki što se vidi iz ugovornih obaveza i zaduženja pa samim tim i sredstva iz budžeta grada koja na mahove prevazilaze iznose i izabranih i postavljenih lica, a iznad su i plata direktora javnih preduzeća, nejasno je zašto grad krije ime i prezime takvog stručnjaka.

S druge strane Vamedia nezvanično saznaje da je isto lice angažovano na istim poslovima u još jednoj ustanovi i javnom preduzeću.

Grad tvrdi da nema potpisanih ugovora sa agencijama niti angažovanih agencija za poslove javnih nabavki. S obzirom da se na otvaranju ponuda , ali i u potpisima na odlukama po tenderu pojavljuje pored imena Sladjane Bulatović i ime Aleksandra Djurića, ostaje pitanje da li je Djurić koji je svojevremeno bio hapšen zbog sumnji u neregularnost javnih nabavki koje je  sprovodio za vreme dok je bio angažovan po ugovoru 2017. godine,  sada ponovo angažovan po PP ugovoru ili pak ima zaposlenje na odredjeno.  

Vamedia u žalbi povereniku upravo traži imena i prezimena svih angažovanih lica pa je izvesno da će i razrešenje ove dileme vrlo brzo stići.

7 comments on “Grad krije ime lica angažovanog za javne nabavke , ali ga Aneksi ugovora na 80 000 otkrivaju

 1. Ludilo

  Poredjenje sa Severnom Korejom ima smisla, bar sto se tice vladara, naseg i njihovog…

  Reply
 2. FANI I GORI

  Zna se ko radi javne nabavke u gradu.
  Djura naravno.
  On radi za Grad,Dom Kulture,Valis,Agro razvoj i jos dosta gradskih ustanova i osnovnih i srednjih skola.
  A pored drzavnih organa radi i za ponudjce-VA GRADNJU,SZR TOSKE,KOMPRESOR,GEOMETAR i jos mnogo njih kojima namesta poslove u gradu.
  Nega treba odmah osloboditi svih optuzbi i pustiti ga da radi jer boljeg nemamo…..

  Reply
 3. Dragce

  Tog coveka ce Fazan da otera na robiju. Ljudi ta tica je zlo za grad . Samo je dosao da opljacka opstinu i otera ljude na robiju.

  Reply
 4. Анонимни

  Jokić vesna na par mesta radi javne nabavke a zaposlena u Domu zdravlja pa kako ima platu kad nikad nije na radnom mestu. Dal se neko zapita šta to ona radi u Domu zdravlja? Zauzima tamo nekom radno mesto. Svi ćute pa dokada više???????

  Reply
  1. Istina i samo istina

   Ona sto je ubacila supruga u Opstinu a u slobodno vreme taksira po gradu.Pa sta se drugo moglo i ocekivati od njih.Kazu da je isao i na obuku za Komunalca i da ce ga supruga uskoro ubaciti tamo i da vec traju pregovori izmedju one gradonacelnikove i Vesnom da uleti tamo sto pre,ali…..

   Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.