Nova Srbija izlazi na izbore

Nova Srbija izalazi na predstojeće izbore iako smatra da su uslovi za održavanje izbora loši. Na lokalnom nivou najavljuju pregovore o eventualnim koalicijama , ali ne i sa SNS-om.

Nova Srbija je 5 oktobra održala Skupštinu na kojoj je izabrala organe stranke i na kojoj je doneta odluka da NS izadje na izbore naredne godine  pa je tako nakon dužeg vremenskog perioda neoglašavanja u javnosti ova partija održala konferenciju za novinare kojoj su prisustvovali  predsednik IO Mirko Jović , generalni sekretar Pedja Milosavljević, Svetlana Jakonković član IO i Dragan Ilić član predsedništva Nove Srbije iz Barajeva predvodjeni potpredsednikom NS i odbornikom u Skupštini Valjeva Radovanom Vlajkovićem.

„Pri donošenju odluke imali smo u vidu da su uslovi nefer i nedemokratski, ali nas je na izlazak motivisalo nekoliko činjenica. Pre svega NS je  dvadeset godina parlamentarna stranka i ona je izgradila odredjeno ime u tom parlamentarnom životu i nema razloga da i od narednih izbora NS ne bude deo skupštinskog života Srbije. I ovakvi uslovi postojali su i ranije, nisu dobri , ali mi izazimo iz razloga što imamo razvijenu stranačku strukturu i razgranatu mrežu. Cilj je da pred sam početak izbora imamo svuda povereništvo i ljude spremne da izadju na izbore. Ne plašimo se izbora i najvažniji motiv nalazi se u činjenici da sadašnja vlast nije dobra i moramo Srbiju urediti po meri ljudi u Srbiji“, rekao je Milosavljević.

S druge strane Nova Srbija učestvuje u pregovorima o izbornim uslovima, a Milosavljević kaže da se NS i od ranije zalagala da pregovori ne budu po raznim zgradama fakulteta već da budu u Skupštini. „Primedba NS na pregovorima odnosila se na pravilo da mediji budu izostavljeni iz tih pregovora. Nama nije jasno zašto se to radi iza zatvorenih vrata, a predsedavajući mi je replicirao kako bi učešće medija znatno spustilo  nivo razgovora , a ja vam kažem da taj nivo nije ni bio visok. Istakli smo da je izostanak medija ružna i nedemokratska pojava koja ne odražava vrednosti koje želimo da postignemo u Srbiji. Iza tog stranog naziva samih pregovora krije se elitistički pristup demokratiji“, rekao je Milosavljević koji je objasnio i da je primedba NS bila i prisustvo stranaca koji su predsedavali sastanku.

Kako kaže jedna od tema na sastanku bilo je finansiranje medija u kampanji pri čemu je NS istakla da novac ulazi iz EU i time se finansiraju odredjeni mediji kako bi se napravila lažna opozicija koja takodje vodi narod u provaliju.

Rad stranke u Valjevu je unapredjen i preživao je sve udare u proteklim godinama, tvrdi Jović . „Stranka očekuje da se u Valjevu nastavi sa dobrim rezultatima i dobrom kampanjom kako bi se dobila podrška za naš program jer mi znamo šta je Valjevo bilo kroz istoriju. Stranka se sprema i za lokalne izbore i jedan od gradova gde ćemo voditi jaču kampanju je Valjevo i već sa našim ljudima smo razgovarali o tome. Na našoj Skupštini potvrdii smo mandat našem predsedniku stranke , a izabrani su i neki novi ljudi. Odluka o učešću na izborima doneli smo uključivši sve stranačke organe i na najvišem organu Skupštini tu odluku i potvrdili. Nas stranci koji vode pregovore o uslovima izbora u Srbiji nemaju čemu da nauče jer mi okupljamo porodice , porodice čiji su i preci i članovi  već učestvovali u izborima. Time je naša odgovornost veća . Oni koji najviše govore o bojkotu tvrde da oni koji idu u izbore korespondiraju sa vlastima , a ovu odgovornost o kojoj sam govorio ne razumeju. Neki su kupili stranke za ove izbore , neki tek osnovali i njihova odgovornost je drugačija nego naša“, rekao je Jović.

Nova Srbija trenutno započinje i pregovore o eventualnim koalicijama za izlazak na izbore , ali kako se moglo čuti Nova Srbija u osnovi izlazi na izbore i samostalno i ne zavisi od pregovora o eventualnim koalicijama. Po rečima govornika na konferenciji za novinare Nova Srbija je jedina alternativa aktuelnoj vlasti. „Mi imamo apsolutno drugačije mišljenje i jedini najavljujemo otpor tome, izlazimo na izbore da sprečimo da Vučić ima dve trećine glasova. Oni koji se sklanjaju bez borbe oni raščišćavaju teren Vučiću da može da osvoji dve trećine i promeni ustav onako kako mi ne bi voleli. Oni sad najavljuju neku Balkansku uniju , a mi ne bi vleli da se jedno jutro probudimo u takvoj Uniji gde bi mi kao narod bili u gorem položaju nego u nekadašnjoj Jugoslaviji“, rekao je Jović.

Što se tiče Valjeva Radovan Vlajković potpredsednik Nove Srbije i odbornik u Skupštini grada Valjeva kaže da NS neće biti koalicioni partner SNS-a za naredne izbore. „ Izaći ćemo na izbore i ko bude hteo sa nama napravićemo dogovor i imati lokalnu koaliciju bez napredne stranke. Ja od Nove godine ne učestvujem u radu parlamenta u Valjevu , čak pre nego je DS doneo odluku da ne učestvuje“, rekao je Vlajković.

5 comments on “Nova Srbija izlazi na izbore

 1. Radnik Krusika

  Prevarantu Vlajkovicu prevario si narod necete imati u Valjevu ni 0.1 posto!!!

  Reply
 2. DVERJANIN014

  Jedina altenativa vlasti.Sacuvaj nas Boze takve alternative.Bojkot,ziveo Srpski pokret Dveri, ziveo Savez za Srbiju.Do pobede.Kako radili, tako nam i Bog pomogao.

  Reply
 3. Aleksandar

  Радован Влајковић? Да ли је то онај што не зна ни написано да прочита, а камо ли да говори ?!?

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.