Lokalni front: Veliki tata

Povodom poslednjih dogadjaja i hapšenja uzbunjivača Aleksandra Obradovića iz Valjeva, Lokalni front je izdao saopštenje za javnost koje prenosimo u celosti:

„Ovaj, u tišini opljačkani grad, u petak, osamnaestog, proslaviće mali jubilej: tačno 30 dana od trenutka kada su do zuba naoružani specijalci, u radno vreme, sa radnog mesta odveli našeg sugrađanina zaposlenog kod tzv. regionalnog lidera u odbrambenoj industriji, Holding korporacije „Krušik“. Za razliku od sličnih hapšenja, kakva su u svoje vreme direktno prenosile televizije, ovaj spektakl je danima ostao dobro čuvana tajna. Policija, tužilaštva i sudovi o srećnom događaju nisu zucnuli ni reči. Zaposleni u „Krušiku“, pa ni oni koji su svojim očima odgledali profesionalni nastup specijalaca, zbog nečeg su odlučili da utiske zadrže za sebe.

Funkcioner ove države, nadležan da režira hapšenja po Srbiji, mogao je biti zadovoljan: pred radnicima „Krušika“ odigrana je predstava sa jasnom porukom: Evo šta vas čeka ako se još neko našali da ponovi zločin koji je počinio Aleksandar Obradović! Užasni zločin za koji je, po hitnom postupku, određena i primerena kazna. Kućni pritvor, kao za svako nevaljalo dete. Da je sve ostalo na tome, možda bi krajnja ocena uspeha predstave režirane od jednog tatinog sina bila prelazna. Kućni pritvor? Za takav zločin? Premalo da obeshrabri moguće nove počinioce po Valjevu, Lučanima i ostatku Srbije!

Aleksandar Obradović otpremljen je u CZ. Iz tame ćutanja, međutim, izronili su detalji počinjenog nedela: jedna od stvari koje je Aleksandar Obradović otkrio bila je kako su „Krušikove“ mine velikom domaćem biznismenu (firma ima jednog celog zaposlenog) prodavane po povlašćenoj ceni, nižoj od cene odobravane poznatom „Jugoimport SDPR“-u. Državni „Jugoimport“ je ove mine prodavao za 77 dolara i 80 centi po komadu, privatno preduzeće GIM, Beograd, za 75 dolara i 81 cent. Kupac je bio zadovoljan, prodavac još zadovoljniji. Samo je „Krušik“ ostao kraći za koju stotinu hiljada dolara. Dobro je što Srbija prodaje oružje, bio je komentar predsednika Srpske napredne stranke. Za Srbiju dobro, za GIM još bolje. Bolje za tačno 10 dolara i 24 centa po jednoj prodatoj mini.

Najveći zločin Aleksandra Obradovića, pokazaće se na kraju, u tome je što je odao da je jedan od ključnih igrača u ovom posliću po zanimanju ministarski tata. Slučajno, tata ministra ovlašćenog da hapsi po Srbiji. Sasvim, sasvim slučajno, dakle, u nalogu za hapšenje našlo se ime Alaksandra Obradovića, a ne ime Branka Stefanovića.

Pre neki dan, jedan sud ove države, na kraju je ipak potvrdio da nedelo Alaksandra Obradovića za sada ne zaslužuje meru težu od kućnog pritvora. Postoji li u ovoj državi sud pred koji će izaći Branko Stefanović? Zajedno sa saučesnicima koji su mu omogućili lepu i laku zaradu? Ili će se o tome šta je on učinio građanima Srbije, građanima Valjeva, i dalje mudro i hrabro ćutati u ovom gradu, još jednom opljačkanom?

Branko Stefanović javnosti je poznat i po tome što u Srbiji sa sobom nosi pun ranac novca u stranoj valuti… A što se tatinog sina tiče, od njega ne očekujemo ništa. Ni ostavku, ostavka je uglavnom častan čin…

18.10.2019. aktivisti Lokalnog Fronta VA će izaći na gradski trg u 13: 30 časova i ostati do 16 časova. Građani neka odluče po svojoj savesti!“

10 comments on “Lokalni front: Veliki tata

 1. Obavestena

  Velika obmana i prevara naroda!
  Ministar i njegov otac pomazu narodu da preživi, a šatro uzbunjivači gledaju isključivo svoj interes!
  Šta je sa uzbunjivačom Pantićem?

  Reply
  1. Vlada

   Ti napraviš hleb i on te košta 10 dinara, a onda ga ministrovom tati prodaš za 8. Da li ti je ministrov tata pomogao da preživiš?

   Reply
 2. mamita sinjorita

  E moj Globus u sta si se ti uvalio. Na kraju opozicija se hvata za ovog lažnog uzbunjivača ne bi li prikupila neki poen.

  Istražno novinarstvo da se pozabavi likom i delom Aleka Obradovića poznatijeg kao Globus, pa onda neka iznese činjenice na videlo, čisto da vide ovi sto ga podržavaju damo zato sto je protivnik vlasti a ustvari on je samo osvetoljubiv prema bivšem rukovodstvu holdinga.

  Da bi on mogao ovako da iznosi činjenice, mora da bude pošten Ama skroz na skroz, da nemaju šta da mu protivreče, a kada bude izašala njegova biografija iz holdinga, njegovi javašluci, biće vas sramota što ste stali na Globusovu stranu …

  Reply
  1. Komšija

   Sinjorina znaći krivac je Obradović,vrlo pametno razmišljaš hteobi da čujem tvoje mišljenje u vezi tate …

   Reply
 3. Ivan Valjevski

  SNS botine (Obaveštena, Mamita sinjorita i dr.) su veoma aktivene. Moraju da opravdaju sokove i sendviče. Oni u svojim komentarima ne negiraju činjnice koje je A.O. izneo, već pokušavaju da ga diskredituju kao ličnost.

  Reply
  1. mamita sinjorita

   A šta je izneo? Izneo podatke da je firma svoju robu prodavala drugoj firmi po jednoj ceni?! Šta je tu sporno?! Rukovodstvo preduzeća je iznelo podatke u čemu je razlika između cena sdpr-a i gim-a? Ko se razume u vojni naoružanje zna da nemaju istu cena koštanja proizvodi sa kraćim ciljnim dometom i sa duzim ciljnim dometom.

   Ovde je strasna zamena teza, samo zato sto drugu firmu predstavlja otac ministra pa se pokušava udariti na njih svim silama. A to što je bivši direktor Krušika u rodbinskoj vezi sa direktorom sdpr-a, to nema veze,a?!

   Šta mislite koliko je tu tek bilo javašluka, nameštanja i slično?!

   I gde si bio Globuse ranijih godina?! Zašto nisi ustao da se buniš protiv javašluka Davidovića i te garniture? Koji su ostavili pustoš iza sebe? Gde si pisao dopise sindikatima i kojom to sindikatima, obelodani te dopise, možda si hteo da im pišeš a da si pisao, ne BiH se ja složio.

   Mnogo je ovo duboka tema, da bi je površni čitaoci komentarisali i kukali na pojedine iz vlasti.

   Reply
 4. Svi i sve

  Bravo mamuta,sve tačno,ako iznosi istinu neka malo piše i o mami,koja je začetnik kriminala u Krušiku sa Davidovićrm na čelu,zašto je prećutao IRMU,njen odlazak u Jugoimport, stanovi,kola i će li a bliža i dalja familija u Krušiku,gde radi snajka

  Reply
 5. Čudno

  Tačno je ovo je jako duboka tema,a zar nije jako čudno,da majka.cuti dok joj je sin u zatvoru

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.