BETA:Uzbunjivač iz Krušika ide u kućni pritvor

Agencija Beta prenela je informaciju u kojoj se navodi da je Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu donelo je rešenje kojim je potvređen kućni pritvor uhapšenom uzbunjivaču Aleksandru Obradoviću, IT stručnjaku iz fabrike „Krušik“ kod Valjeva.

On je osumnjičen da je novinarima bio izvor za objavljivanje informacije o poslovima sa izvozom oružja, koji se dovode u vezu s ocem ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

U saopštenju Uprave Višeg suda u Beogradu se navodi da je rešenjem Apelacionog suda u Beogradu danas ukinuto rešenje krivičnog vanpretresnog veća Višeg suda u Beogradu kojim je Aleksandru Obradoviću bio određen pritvor. Apelacioni sud je predmet vratio na ponovno odlučivanje.

Nedeljnik NIN objavio je ranije da je pritvor od 30 dana određen „osobi“ koja je navodno novinarima dostavila podatke o tome da je Branko Stefanović, otac ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, uklučen u trgovinu oružjem.

NIN je naveo da javnost o tom slučaju nije obaveštena, kao i da je do „tajne akcije vlasti“ došlo po objavljivanju teksta o trgovini oružjem na međunarodnom portalu „http://armsvatch.com/“, kako bi se utvrdilo kako su kompromitujući dokumenti došli do novinara.

Puštanje Obradovića na slobodu zatražila su u nedelju novinarska udruženja i političke organizacije i održala skup podrške ispred Centralnog zatvora u Beogradu.

(Beta, 10.14.2019)

2 comments on “BETA:Uzbunjivač iz Krušika ide u kućni pritvor

  1. DVERJANIN014

    Dragi sugradjani gde ste, NIKAKVOG PROTESTA NEMA, SEM ISPRED ZATVORA U BEOGRADU. Nikom nista. Svi ste u rupama. Koliko vas je angazovano u politickim strankama da bi se izborili za bolje drustvo. Nemate SRCA. Svi ste zadovoljni, odnosno uplaseno zadovojni.Ali, zato se zadruga i parovi, da ne zaboravim zvezde granda ne propustaju.

    Reply
  2. мр Предраг М.Вулетић

    Слобода је чинити добро из страха од последица.Да ли је је изношење у јавност докумената који могу имати за последицу да стотине запослених у Крушику остане без посла-? А стручњаци тврде да је страх од губитка егзистенције јачи од страха од смрти.А због чега је то урађено? На Суду је да утврди мотив али и све остале околности.Крушик је нама Крушиковцима друга кућа.Немојмо је рушити.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.