Aktivnosti Doma zdravlja i partnera u Dečjoj nedelji

U okviru „Dečje nedelje“, koja se održava od 7. do 13. oktobra, Služba polivalentne patronaže Doma zdravlja, Zavod za javno zdravlje, Crveni krst i Medicinska škola organizuju radionice u nekoliko seoskih osnovnih škola, pod motom „Očuvaj svoje zdravlje i unapredi ga“.

Patronaža sa predškolcima i đacima od prvog do četvrtog razreda, uz podršku Medicinske škole, realizuje radionice posvećene bezbednosti dece u saobraćaju i prevenciji eventualnih povreda, kao i zdravim stilovima života. Predstavnici Zavoda za javno zdravlje sa petacima i šestacima rade na temu značaja pravilne ishrane i fizičke aktivnosti, dok psiholog Savetovališta za mlade Doma zdravlja i Crveni krst razgovaraju o humanim vrednostima sa učenicima sedmog i osmog razreda.

Danas su radionice održane u školi „Ilija Birčanin“ u Pričeviću, u utorak od 10 časova će biti organizovane u OŠ „Prota Mateja Nenadović“ Brankovina, u sredu od 12.30 je na redu škola „Sveti Sava“ u Popučkama, u četvrtak od 9 sati škola u Poćuti, a u petak od 10 časova izdvojeno odeljenje OŠ „Andra Savčić“ u Gornjoj Grabovici.

U Dečjoj biblioteci našeg grada Dom zdravlja i Medicinska škola postavili su izložbu „Očuvaj svoje zdravlje i unapredi ga“, na teme: Lična higijena i nega, Rast i razvoj, Pravilna ishrana, Promocija humanih vrednosti – Prava deteta. Sve aktivnosti namenjene su deci predškolskog i školskog uzrasta do osmog razreda, kao i vaspitačima, učiteljima i nastavnicima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.