Dva nova pomoćnika gradonačelnika?

Kako Vamedia szanaje iz izvora bliskih vrhu SNS-a , Valjevo bi trebalo da uskoro dobije dva nova pomoćnika gradonačelnika. Isti izvor navodi da je zahtev najpre poslat Nemanji Čukvasu koordinatoru za KO ove partije, a konačnu reč o predlozima daće predsednik IO SNS Darko Glišić i potpredsednik IO SNS Branko Malović.

Od ustanovljenja aktuelne vlasti u Valjevu su imenovana tri pomoćnika gradonačelnika i to : Stanko Terzić, Miroslav Pimić i Saša  Simić. Terzić se na ovoj funkciji zadržao tek godinu dana nakon čega je otišao u penziju, a njega je na istom mestu zamenio dotadašnji plaćeni član Veća Nikola Radojičić. U toku prošle godine dužnosti pomoćnika razrešeni su i Miroslav Pimić i Saša Simić sa kvote SNS-a pri čemu je Pimić zaposlen u Gradsku upravu , a Simić se vratio na svoje staro zamrznuto radno mesto u Poreskoj upravi.

Od tada pa do danas gradonačelnik ima samo jednog pomoćnika Nikolu Radojičića čije se tačno zaduženje  kao pomoćnika ne zna. Shodno Statutu gradonačelnik može imati čak do pet pomoćnika koji po zakonu  jesu savetodavni organ, bez prava potpisa i odlučivanja. Iako je resorno ministarstvo svojevremeno u odgovoru Vamediji navelo da ista lica po zakonu nemaju pravo na dodatne koeficijente za odlučivanje sva trojica pomoćnika su ih imala. Da li je Radojičić ostao pri kršenju zakona po tom pitanju nije poznato?

Pomoćnici gradonačelnika bi trebalo da imaju svoju dužnost iako to od konstituisanja ove vlasti nije poštovano. Izvor Vamedie blizak vrhu SNS-a sada tvrdi da će ponovo, vrlo moguće, gradonačelnik dobiti još dva pomoćnika. “ Gvozdenović je uputio zahtev Nemanji Čukvasu koordinatoru za KO I to za dva imena , Mirko Kovačević I Mihailo Poček. Da li će ovaj predlog biti ispoštovan zavisi ipak od Glišića I Malovića, na sednici Skupštine upravo je sistematizacijom omogućeno da ova imena budu pomoćnici”, kaže izvor Vamedie.

Mirko Kovačević valjevskoj javnosti je poznat kao šef kabineta gradonačelnika nakon čega je zaposlen u Gradsku upravu u odeljenju za urbanizam . Iako je na njegovo mesto u kabinetu došla Katarina Romanović, Kovačević po rečima zaposlenih u Upravi I dalje obavlja ovaj posao dok je urbanizam jedino prisutan u njegovom rešenju , na papiru.

Miahila Počeka valjevska javnost mnogo više zna iz sveta košarke I nakon ostavke Duška Djukanovića novi je predsednik KK Metalac . Poček je trenutno angažovan na PP ugovor u Gradskoj upravi na poslovima ozakonjenja objekata. 

Na poslednjoj sednici Skupštine izmenjena je I sistematizacija gde su upravo definisani novi uslovi za pomoćnika gradonačelnika. Iako ova tačka devnog reda nije zanimala gradske odbornike to ne znači da pomoćnici neće biti plaćeni iz budžeta grada, odnosno novcem Valjevaca. 

Radojičiću , aktuelnom pomoćniku gradonačelnika, je na intervenciju revizora I ukazivanjem na kršenje zakona zarada ponovo vraćena na predjašnji nivo iako je nekoliko meseci primao zaradu uvećanu za 34% I iznos od 100 900 dinara , novi pomoćnici, ukoliko ih bude, startovaće sa približnom stalnom zaradom Radojičića od oko 75 000 dinara. Ipak, izdvajanja u visini od 2 miliona godišnje za nepoznate aktivnosti nisu briga za odbornike.

Na sednici Skupštine grada održanoj 4. decembra 2008. godine odbornici Skupštine grada Valjeva usvojili su Odluku organizovanju Kabineta gradonačelnika koji može imati pet pomoćnika: za razvoj i unapređenje komunalnih sistema i koordinaciju rada javnih preduzeća, za privredu i poljoprivredu, socijalna i humanitarna pitanja, za urbanizam i održivi razvoj i za primarnu zdravstvenu zaštitu.

33 comments on “Dva nova pomoćnika gradonačelnika?

 1. Goran Markovic

  Bravo narod grca , bori se da prezivi a banda Valjevska povecava namete , pa dajte novac onima koji nemaju za zivot podelite bagro koliko moze da se prehrani porodica za te plate gvozdenovicu vec molis za uluce Glusica da to radi Drzava dok izmisljas neka radna mesta ,porediti ovu dvojicu Mihaila Poceka coveka koji je poznat u svetu sporta i koji je dobar pre svega kao čovek pa onda sportista i ovog Kovačević Mirka koji pljuje gradjane i objavljuje sta pišu portalcici koje on podržava da li pišu o novinarima da pišu o gradjanima .lik koji slika gradjane po gradu i iz kabineta da bi ih posle ogovarso sa BEMAKOM goricom Božić i da ih preslisava zasto se vidjaju sa nekim nasim gradjanima to je preporuka za poltrone gvozdenoviceve.Dobro je ovo da se gradjani još više osveste kako funkcioniše grad i banda gvozdenoviceva i jos odlucnije da se ne glasa prica gde god bio u priči gvozdenovic kao upućeno Darku Glišić Predsedniku Izvršnog Odbora.da se dobije zeleno svetlo ..ajd to znači da Darko Glišić ako odobri podržava lopovluk u Valjevu.Sada vidite gromada politička Kovacevic Mirko koji će da privuče glasova za izbore i jos kada gradjani saznaju izmedju ostalog da mu je supruga zapislena u Opstinu , pa on dok neko iz porodice ne može da zaposli ni jednog člana .Pa u gvozdenovicu smešan uvlacis u priči Poceka koji je pošten i slažem se da Pocek treba da dobije zaslužio je .

  Reply
 2. Gost 123

  Pa ovaj Nikola Radojcic i da zna sta mu je posao ne bi znao da ga uradi,jaci je preletac od Maje Gojkovic.

  Reply
  1. Darko

   Meni samo nije jasno kako ovaj Nikola ispada u prvi plan pored PRAVIH SPS kadrova. E Dragana sta si dozvolio da nam Kaplar i onaj zavezak uni[tavaju stranku!

   Reply
 3. Valjevac

  Ne mogu da verujem! O tome da li je Valjevu potrebno da ima nova dva pomoćnika gradonačelnika odlučuju neki stranački aparatčici koji sa Valjevom nemaju nikakve veze. Ko je taj Čukvas da zna da li je to Valjevu uopšte potrebno ili ne? Ovo samo pokazuje koliko je lokalno naprednjačko rukovodstvo nesamostalno i nedoraslo da vodi grad.

  Reply
 4. Taxi

  Chukvas je smesan lik, sa pola svojih kolega u Ubu ne govori, pa je sad nasao ove smesne likove u Valjevu koji za njim trce kao muve na …
  A Mirko je bivsi taksista i ne znam kako moze neko sa srednjom skolom da bude Pomocnik.

  Reply
  1. Homo sapiens

   Pa sta ako je bivsi taksista?? Zar se treba stideti nekog postenog poslaa ?? Bolje bivsi taksista nego bivsi lopov ! Vi sto ga pljujete mozete samo da mu pljujnete pod prozor. Za razilku od vasih mentora i pulena,MIRKO je daleko posteniji i sposobniji. A sto se tice njegovog obrazovanja,raspitaj se malo bolje pa posle laprdaj , i usput zavrsi tvoju vecernju skolu . POZZ

   Reply
   1. DAALTON

    Mirko je dobar momak. Odlicno se snalazi , malo druka kolege kod Bobe , malo druka Bobu u centralu, malo saradjuje sa SPS, malo sa nekim drugim hohohoho

    Reply
 5. SNS VALJEVSKA SAPUNICA

  Kakav Pocek, najbolje da postavi Mirka i Romanovicku.
  Lepo se slazu u kabinetu, grehota razdvajati.

  Reply
 6. Krug dvojke

  Strasno, bruka i sramota.
  Dno dna.
  Minorni likovi bez integriteta i legitimiteta.
  Zna li neko ko je taj Mirko Kovacevic.
  Ja sam momak iz grada nikad nisam cuo za njega.
  On ne bi imao jedan glas na izborima jer niko nije cuo za njega.

  Reply
  1. Marija

   Kompleksašu smešni, bruko i sramoto porodična. Verovatno sada držiš prst na ustima i smeškaš se ironično a vrlo dobro znaš da je ovaj prvi deo apsolutna istina. Tu gde se ti krećeš sunce gotovo nikada ne sija osim u specijalnim trenutcima, a svi tvoji trenutci su specijalni. 😉

   Reply
 7. Kabinet Gradonacelnika

  Mirko Kovacevic ima srednju skolu, zaposlio je zenu u EPS on dobio posao u opstini.
  Kako on moze da bude pomocnik.
  Izgleda da je najjaca referenca drukanje i potkazivanje istaknutih clanova SNSa gradonacelniku.

  Reply
  1. Grozdana Višić

   Mene je sramota ovakvih licemernih komentara ljudi, dečka ne poznajem ali znam da taj autobus vozi bolesnu decu. Čemu onda ovakav komentar? Sram vas bilo.

   Reply
 8. Profesor

  Mislite na Stetena Marinkovica, vozaca minibus, i lika kojeg su svojevremeno izboli nozevima zbog droge?

  Reply
  1. Referent

   Markoviću, možeš da se sagneš Mirku. Mada, po fizičkim karakteristikama ne moras se ni saginjati, možeš stojeći.

   Krenulo pljuvanje mladih kadrova, lepo. Ti si neko ko se partijski najviše okoristio, gde si ti zaposlio svoju ženu? Preko kog konkursa si to uradio, mišu mali?!

   Na mladima svet ostaje,pa tako i ovaj grad. U SNS će smena generacija biti bolna, naročito po starije, koji su navikli da koriste sve benefite i sada kada su došli mladji, pošteniji, oni im smetaju jer ne mogu više da mesetare. Medju tim mešetarima si i ti Goksi i tvoji mentori.

   Reply
   1. Goran Markovic

    ,,Referent,, to oko saginjanha i slicno i cini te da si prost i prosti ja sam uvek tu nemoj da se brineš, brinete i pričati o mešetarenjima da je kraj vrlo rado mogu i možemo da vam u x primera dokažemo uvek i nemoj da ste nervozni nije bitno biti u blizini lopinea kojih ćeš se i ti i vi koji ostanete stideti i bezati sa pričom pa morali smo ..zapamtite samo mora da se umre a to vi koji živite na lovorikama i pokušavate što više da nakradete i pljujete baš po vašim mladim kadrovima kojima usput ne možete ništa sem da kepcete kao oni mali kerići jer i tamo negde se zna ko i koliko vredi.Polako i kada me vidite (al nemoj da trčite u Policiju i da molite ne ostvareni inspektore i lopine ) da vam objasnim oko saginjanja i šta vredi što si kao motka i naduvane labusine. Naravno vreme radi al ne za vas par koji podrzavate portalcice i sumnjive likove gde se utrkujete ko ce pre da okaci ..tacnost.. podataka i informacija već za one koji svojim radom , poštenjem zaslužuju a ne poltronskim , ulizickom i to opet sumnjivim sa sumnjivim likovima i sumnjive prošlosti a i sadasnjosti.To mladi su floskule koje više u Valjevu ne prolaze svi vi koji ste se ,, uspehom obavljali poslice za coveka u helankama i goricu Božić BEMAKO džabe krecite. i kao uvek ja javno a vi misici sta ..i moracete kako si vas dobro uerili jos malo pod Peti Puk po terapiju zapamtite KAD…TAD.

    Reply
  2. Hani CH

   I šta sa njim, jel ti duguje nešto? Njegov život njegova stvar, dečko vredan i sposoban i pre svega pošten. Nemate muda da mu kažete u oči ako imate nešto protiv njega, nego ko miševi iz mišije rupe kuckate jer ste ljubomorni i zavidni. A što je najgore pominjete neke dogadjaje o kojima ne znate ništa. Družili smo se kao klinci a posle smo se i zabavljali u srednjoj školi. Inteligentan je on i saznaće sve, a najviše sam volela što je istrajan u svemu…

   Reply
 9. Cudo nevidjeno

  O Gospode Boze, pa ima li iko da vredi u onoj gradskoj upravi???! Strasno….

  Reply
 10. Goran Markovic

  Još jednom ,gvozdenovic slobodan ginekolog i nabedjeni gradonačelnik uvlači Mihaila Počeka da bi ga postavio na listu misleci da ce time privuci glasace jer su svi oko njega korumpirani i zna koji je dobio zadatak i koga bi on to mogao da stavi na listu za Odbornike( zna se dosta ..poštenih.. likova koje je ovaj puplja stavio) naravno da gde se on pojavi na listii narod nece glasati i onda se postavlja pitanje zasto nekog poput gvozdenovica neko cuva a spasava i podrzava gbozdenovica. Ponavljam to je direktan pravno..ekonomdki udar na Drzavu ..grad koji se zove KRIMINAL.Naravno da vreme izbora ide i videce sta sve ide uz ovog Mirka Kovacevic gde se svi reaguju sa gadjenjem na pomen njegovog imena .Naravno polako i tako a ovo ce biti sacuvano i u arhivi Vamedije i privatno pa da vidimo da li sam upravu.

  Reply
 11. Dragce

  Postavite Fazana za zamenika jer se covek za sve pita i mlati pare i a ti narode samo gledaj. Ma doce i njegov kraj.

  Reply
 12. stari grad

  Kad je turčin krvav do lakata,poturica mora do ramena. E to si ti Gorane Markoviću. Čovek koji se okoristio o sistem, iskoristio partiju da dobije posao,zaposlio ženu, mutio po mojim sumnjama o javnim nabavkama u domu zdravlja dok je bio glavni u UO, batinao ljude u hitnoj službi, izleti iz kola hitne pomoći u pokretu i tukao ljude po ulici. Prijavljivao komšije po starom gradu zbog buke, zbog uglja na ulici, drva…

  E moj Markoviću,ti mislis da se o tebi ništa ne zna, nego nisi više zanimljiv… Izlizane su ti fraze, pišeš neke gluposti,baljezgaš po ovom portalu i fb, pljuješ stranku koja ti je dala koru hleba da jedeš.

  Ne znam da li da te žalim ili da te još malo ovako javno razvaljujem sa komentarima…

  Reply
  1. bajker kluc

   a malverzacije sa bocama za kiseonik?! Kazu po nekim sumnjama, misle da je mozda on to radio. Znate, sve pod sumnjama. HAHAHAHHA Tako se Goksi ponasa na FB< sve sto napise on pise "po mojim sumnjama" naravno nikada dokazano, jer nikada nema dokaze za to, a kada pisete po "sumnjom" onda ne mozete da odgovarate krivnicno zbog eventulane prijave onoga koga napadate. Jesam li u pravu ili samo "sumnjam" goksi

   Reply
  2. Goran Markovic

   Samo pratite vi mene pa nisam ja lopina da kradem od dece ,a i javnim nabavkama pa vi ne znate šta pricate nakrali ste se u Domu zdravlja pa sada i dalje ali zašto ste se uzbudili za ugalj jel to kumic kaže a BEMAKO gorice .Ovde ocito prebacujete loptu na drigi kraj terena meni i moj prihateljima je baš zanimljivo i najzanimljivije kada se pojavi ..jaka priča.. na vašim portalcicima. .VOLIM JE VAS PUNO i samo pratite pisanja moja i ne brinite za pravni deo i zašto trčite u Mup i Tužilaštvo da se uhapsim pa lažne prijave nešto vam je frka Jel još malo da kradete ovaj narod E vreme prolazi ..E pa polako.polako i drugi imaju konja za trku ja razmišljam svojom glavom i odnosu na one koje prisiljavate da potpisuju i kradu za vas pa uleti policija pa pravac sa Skupštine da se daju izjave .al kada progovore pisacete iz Zabele Valjevsko dosljacke lopine..

   Reply
 13. Levo smetalo

  Sreten je veliki čovek. To se posebno vidi iz njegove prošlosti. Pored prošlosti treba sagledati i sadašnjost. Požrtvovanost kada su mitinzi u pitanju. Pa nečim mora opravdati rešenje za stalno. A zna se i čime.

  Reply
 14. MUP

  Svaka reč ima svoj rep. Naćiće on tebe sa tim momcima iz prošlosti. Samo ti radi svoj posao, a mi ćemo svoj..

  Reply
 15. Levo smetalo

  MUP – možda vam treba edukacija kako da radite svoj posao. A vidim da imaš izražene emocije prema tim „momcima iz prošlosti“ koje ja ne pomenuh ali ih ti očigledno poznaješ..

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.