Srednjoškolci/ke iz Kolubarskog okruga i Crne Gore na radionici igranog filma u Ulcinju

Četvorodnevni program namenjen srednjoškolcima/kama iz Srbije i Crne Gore, a u cilju upoznavanja sa svim aspektima proizvodnje igranog filma, počeo je danas u Ulcinju.


Kroz interaktivna predavanja i diskusije o filmskoj umetnosti i produkciji, desetoro srednjoskolaca iz Valjeva, Mionice, Osečine i Uba i desetoro iz Crne Gore, osmisliće i realizovaće sopstveni kratkometrazni igrani film: “ Ovo je prilika za sve nas koji smo ljubitelji filmske umetnosti da podstaknemo svoju kreativnost i usmerimo je ka filmu. U saradnji sa mentorima koji su reditelji i producenti, danas smo napisali sinopsis, a već od sutra nastavljamo sa razvojem ideje, za dva dana i sa snimanjem filma koje jedva čekam.“, uzbuđen je Antonije Manojlović, učenik trećeg razreda Valjevske gimnazije koji se na radionice prijavio jer je zainteresovan za kameru.

Polaznici besplatnih filmskih radionica sinoć su prisustvovali otvaranju petog Seanem-a film festivala u okviru koga se održava prva radionica, dok će se druga odrzati u Valjevu u okviru festivala Valjevski filmski susreti od 12-15 decembra: „Pored prilike da naučimo o realizaciji jednog filma, ovo je prilika i da steknemo nove drugare, sto već i jesmo jer iako smo jedan dan zajedno, odlično smo se uklopili i vec zajednički smišljamo ideje za film.“, ističe Dragana Djermanović, učenica trećeg razreda Tehničke škole Ub.

Filmske radionice pod nazivom SeaVa Youth organizuju Udruženje građana Valjevska kulturna mreža i NVO Ja djelujem iz Ulcinja, a projekat je podržala Regionalna kancelarija za saradnju mladih (više info na stranici www.rycowb.org).

Više informacija o SeaVa Youth možete pronaći na Fb stranici SeaVa Youth

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.