Blokada prekinuta, put se radi polovinom septembra

Blokada puta koju su šest dana držali meštani pet sela je završena nakon dogovora koji je postignut sa Darkom Glišićem predsednikom IO SNS i predstavnicima Puteva Srbije. Radovi na izgradnji puta treba da počnu polovinom septembra, a meštanima nakon svega ostaju krivične prijave i tužbe koje su protiv njih podneli vlasnici ddva kamenoloma.

Blokada puta Kamenitovac – Matišić počela je 1. septembra jer radovi na izgradnji ove saobraćajnice kako je to obećao gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović, nisu počeli. Šest dana na blokadi meštani su se smenjivali u oganizovanim dežurstvima, a za pomoć su se prvenstveno obratili predsedniku države Aleksandru Vučiću. Meštani podsećaju i da je aktuelni gradonačelnik Valjeva poslao odmah po početku blokade po kuriru novi poziv za razgovor oji su oni shodno ranijem iskustvu odbili.

Usledio je razgovor u kabinetu predsednika Opštine Ub i predsednika IO SNS Darka Glišića  kome su prisustvovali i predstavnici Puteva Srbije. Nakon uspešnih razgovora blokada je prekinuta . 

Dejan Isidorović

„Tražili smo pomoć od vrha države i ovog puta smo uspeli da je dobijemo. Posle toliko vremena, nemogućnosti, dosta je vremena prošlo, u lokalnoj samoupravi nsimo mogli ništa i odlučili smo se za vrh države. Odobrili su sredstva za skoro 8 km puta na pravcu Kamenitovac –  Mratišić. Izvodjač radova je PZP Valjevo , a Putevi Srbje finansiraju radove. Radiće se dosta kvalitetnije da bi moglo istrpeti teret kamiona, biće uradjena i kompletna infrastruktura. Danas su već krenuli radovi oko uklanjanja rastinja pored puta, a radovi treba da počnu 15. septembra, “ kaže Dejan Isidorović predsednik MZ Prijezdić.

Po njegovim rečima u okviru radova biće uradjeni i kanali za odvodjenje površinskih voda, sam asfalt biće dobrog kvaliteta, a biće rešen i problem postojećeg mostića koji je praktično usko grlo , a koji su kamioni u potpunosti uništili. Dinamika radova koja im je obećana zavisiće od vremenskih prilika , ali i same činjenice da se radi o varednim poslovima za PZP Valjevo i Puteve Srbije.

Na pitanje Vamedie da li su ih za vreme trajanja blokade kontaktirali iz samih kamenoloma Isidorović odgovara:  „Ne. Oni su samo uputili krivične prijave i tužbu na moj račun jer su možda izgubili neka sredstva . Ali oni su radili sve vreme, mi njima nismo  ni pirlazili , ni bbranili da oni drobe kamen samo smo blokirali teretni saobraćaj. Kada stignu pozivi za mene tačno ću znati ko je tužio  i ko je podneo prijave. Sada ne znam tačno imena, ali ću saznati“.

On kaže i da njihov probem traje godinama, a da je jasno da gradska samouprava neraspolaže imovinom kako treba. „Niko ne kontroliše puteve, ukinuli su Direkciju kao upravljača puta i sad ne plaćaju odštetu nikome , ne održavaju saobraćajnicu, ne kontrolišu, našu su saobraćajnicu dali na korišćenje  kamenolomima praktično. Putevi će izgraditi put , a grad će morati da bude upravljač puta. To što je gradonačelnik izjavio sad da on ima sredstva za izgradnju saobraćajnice i da mu mi smetamo praktično da on to izgradi , pa to je čista laž. Jedna čista laž“, rekao je Isidorović.

5 comments on “Blokada prekinuta, put se radi polovinom septembra

  1. Građanin

    Čim ih Lokalni front više ne podržava znao sam da su napravili dil sa SNSom!

    Reply
  2. Mica Sigurica

    Bravo za Gvozdenovica sto je otpisao pet sela, a zeva sa Fazanom po Zlataricu i obecava moguce i nemoguce.
    Ima li jedno selo da nije obecao puteve a izlagao…
    Dovodi gej paradu u Valjevo umesto obecanog nemackog investitora.

    Reply
  3. Goran Markovic

    Pogledajte ove postene ljude umesto da su na njivama oni moraju da se u 21 veku bore za nesto sto je normalno i ja smatram da je moglo doci do dogovora mnogo ranijeda nijeda nije bilo lazova i najgoreg gradonacelnika u istoriji Valjeva slobodana gvozdenovic sa njegovom bandom ucenjivackom i dosljackom.Ovde svi gube i mestanii vlasnici kamenoloma { samo koliko su izgubili novca , vremena , zdravlja } sto ih je stalno lagao gvozdenovic. Medjutim ovo je jos jedan pokusaj da se gvozdenovic spasava i da se ne dize tenzija u Valjevu i uopste mi nije jasan Darko Gliscic da toliko stiti gvozdenovica asve na stetu i gradjna i naravno price gde pripada gde je tesko vratiti u kolotecinu sve . Nema vis epoverenje u gvozdenovica to je jasno svima p ai ovim ljudima sto ce se osetiti a i oseca se sada jer na pomen gvozdenovica dolazi do izliva besa 99 % gradjna .Darko Glisicu za sve bolje nas , vas , ove , one da ga vise ne cuvas .

    Reply
  4. Tikica

    Kakvi su vam jadni pojedini komentari,ovo nema veze sa politikom,ni sa lokalnim frontom ni sns ni trecom ni cetvrtom strankom,ovo je stvarni zivot,u nasoj drzavi,nasem selu,narod se bori za njegovo pravo,koji ima na dostojanstven zivot,nazalost svih nas što se moramo na ovakav način izboriti za iole normalniji zivot

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.