Podrška beogradskom prajdu u Valjevu zapalila društvene mreže

Društvene mreže od juče zapalila je informacija da će u Valjevu biti održana gej parada. Vamedia je proverila ovu informaciju. U pitanju je podrška beogradskom prajdu koja se organizuje u gradovima Srbije.

Hiljade komentara i šerovanih postova obeležili su jučerašnji dan u Valjevu, samo na jednu temu da će u Valjevu biti organizovana gej parada. U iznetim komentarima Valjevci uglavnom negoduju i navode da je diskutabilno da li je informacija uopšte tačna. Neki od sugradjana iznosili su čak tvrdnje da se radi o teoriji zavere, brojne pretpostavke da li je tako nešto moguće ili pak , da li bi Valjevo , ako je tačno takvu paradu trebalo da dozvoli.

Brojna pitanja koja ste uputili na adresu Vamedie rezultirala su proverom objavljene informacije na društvenim mrežama.

Kako Vamedia nezvanično saznaje, u pitanju je uredno prijavljen skup koji će danas biti održan u Valjevu u popodnevnim časovima , a čiji je organizator „Inicijativa mladih za ljudska prava“. U pitanju je kratka šetnja u trajanju od 20 minuta sa ciljem promocije Beograd Prajda pri čemu će učesnici nositi trasparent  sa natpisom „Ne odričem se Valjeva“, kao i nekolicinu manjih transparenata sa istim natpisom samo što će umesto iena grada pisati vrednosti koje se promovišu : sloboda, prijateljstvo, ljubav.

Kako saznajemo, ova kratka šetnja samo je jedna u nizu onih koje će biti održane širom Srbije do 15. septembra.

6 comments on “Podrška beogradskom prajdu u Valjevu zapalila društvene mreže

 1. Goran Markovic

  Uvek proverene informacije u grupi Valjevo BEZ CENZURE , nadam se da cete pustiti ovaj komentar,Hvala.

  Reply
 2. Gorica Gradonacelnica

  Bravo za Gorana Markovica koji je na vreme objavio informaciju i koji tacno bez greske ukazuje na greske i propuste gradske vlade na celu sa Gvozdenovicem.
  Sram te bilo Gvozdenovicu sta si dozvolio.
  Tvoj privatan zivot i tvoja orjentacija nas ne zanima, ali ovu bruku i sramotu Valjevo nikad nije dozivelo.
  Gorane napred bez straha ne mogu ti nista istina je na tvojoj strani.

  Reply
 3. TheWho

  Bolje da smo legalizovali canabiss da ljudi mogu da se lece, umesto sto smo lgbt ili sam mozda ja glup?

  Reply
 4. LJOTICEVAC

  GRADSKI VECNICI AKO SE VAMA OVO SVIDJA PA DOZVOLJAVATE DA SE OVO DESAVA U NASEM GRADU NIKO VAMA NE BRANI DA VOLITE SMRDLJIVU MUSKU GUZICU ALI NEMOJTE DA DOZVOLITE DA NAM SA TIM JAVNO TRUJU DECU. KO VOLI BULJU NEKA TO RADI U 4 ZIDA A NIKAKO PROPAGIRANJE NA JAVNOM MESTU . ZAMOLJAVAM I SVESTENSTVO DA STANE NA STRANU NARODA.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.