Rebalans budžeta na dnevnom redu

Valjevsku Skupštinu 19. jula očekuje prvi rebalans budžeta. Kako se iz rebalansa može videti smanjena su sredstva za industrijsku zonu, a povećana za sport i održavanje saobraćajne infrastrukture. U ukupnom iznosu budžet ostaje na 3,4 milijarde, a rebalans zapravo prebacuje sredstva sa jedne na drugu poziciju.

Rebalansom bužeta rashodi za zaposlene su ostali ne promenjeni dok su rashodi za korišćenje roba i usluga  povećani za 18,05 miliona dinara i to za konta usluga, specijalizovanih usluga, materijala i tekućeg održavanja. Naknade iz budžeta su povećane na iznos od 912 840 dinara  dok su ostali rashodi uvećani za 4,8 miliona dinara. S druge strane osnovna sredstva su smanjena za 21,7 miliona dinara.

Rebalansom budžeta izmenjeni su sledeći programi:

Program 2- komunana delatnost sektor urbanizam smanjenje za 18,5 miliona i to 1,9 miliona za održavanje javnog osvetljenja i 16,6 miliona za snabdevanje vodom za piće.

Program 3-lokalni ekonomski razvoj sredstva planirana za uredjenje industrijske zone se smanjuju za 47 miliona dinara

Program 5-razvoj poljoprivrede sredstva se smanjuju za 1,5 miliona dinara

Program 7-organizacija saobraćaja saobraćajna infrastruktura sredstva su povećana za 62,5 miliona dinara za programsku aktivnost upravljanje i održavanje saobraćajne infrastrukture.

Program 9- Osnovno obrazovanje za projekat škole Milovan Glišić  iznos je povećan za 1,7 miliona dinara

Program 14- razvoj sporta sredstva za podršku lokalnim sportskim organizacijama povećana su za 1,5 miliona dinara

Program 15-opšte usluge lokalne samouprave predvidjena sredstva od 625,2 miliona dinara smanjena su za 1,2 miliona dinara. Smanjena su sredstva tekuće budžetske rezerve za iznos od 1,8 miliona dinara dok su povećana sredstva za funksionisanje lokalne samouprave  za 3,1 milion dinara.

S.V.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.