Saopštenje za javnost DS -Nije valjevska podvala za svakoga

Valjevke i Valjevci su ponosni na svoju valjevsku podvalu. Po definiciji ona nikada nije zlobna i podla, a upravo je poslednjih dana neko na veoma podao i zloban način zloupotrebio ovo valjevsko znamenje. Kreiravši internet portal sa ovim imenom, nepoznati autori ga koriste za banalan, uvredljiv i nikada do sada u Valjevu viđen vulgaran obračun sa političkim neistomišljenicima vladajućih gradskih struktura i novinarima u Valjevu.

Ovaj portal nije napravljen da bude medij koji će se baviti objektivnim informisanjem građana. On zapravo i nije medij, jer nije upisan u Registar medija (što propisuje Zakon o javnom informisanju), već sraman pamflet koji služi za anonimno iživljavanje. On ne sadrži impresum u kojem bi se u skladu sa Zakonom o javnom informisanju mogli videti: naziv medija, naziv i sedište izdavača, adresa elektronske pošte ili internet stranice, lična imena odgovornog urednika medija i odgovornih urednika za pojedina izdanja, rubrike, odnosno programske celine, podatke o nadležnim regulatornim, odnosno nadzornim telima, kao i registracioni broj medija. Koristi se za izuzetno prljave i necivilizovane napade na političke protivnike SNS-a i nezavisne novinare kako bi se skrenula pažnja javnosti sa hroničnog nedostatka rezultata aktuelne gradske vlasti i brojnih nezakonitih radnji, ali i da zastraši i omalovaži ljude koji te radnje svakodnevno otkrivaju. Da su tekstovi koje ovaj internet portal objavljuje istiniti, njihov autor ne bi morao da se krije, već bi ispod njiih stavio svoj potpis. On se krije, jer je očigledno kukavica i zato što tako onemogućava da ga oni koji su u tekstovima na ovom sajtu brutalno vređani tuže.

Simptomatično je da su se ovakvi uvredljivi sadržaji u medijskom prostoru Valjeva pojavili sa dolaskom na vlast Srpske napredne stranke i gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića. Koincidiraju i sa Gvozdenovićevim trošenjem javnog novca na nezakonite nabavke „informativnih usluga“ u kojima je novac građana Valjeva prešao na račune grupe koja stoji iza veoma sumnjivih medijskih i drugih poslova. Stoga je potpuno jasno iz čije kuhinje dolaze ovi sramni napadi.

Demokratska stranka jasno i glasno osuđuje ovakvu pojavu i pruža punu podršku kolegama iz opozicije i valjevskim novinarima koji su predmet ove brutalne hajke koja ima za cilj da ih zastraši i spreči u njihovom delovanju. Pozivamo sve naše sugrađanke i sugrađane da ustanu u odbranu zdravog razuma i kućnog vaspitanja koje očigledno nedostaje autorima ovog internet portala i njihovim političkim mentorima i nalogodavcima iz SNS-a. Nije valjevska podvala za svakoga i nisu svi za valjevsku podvalu. Odbranimo naš grad od ljudi koji nisu dostojni da njime upravljaju. Oni ne vole naše Valjevo.

Demokratska stranka

3 comments on “Saopštenje za javnost DS -Nije valjevska podvala za svakoga

  1. Maja

    Ha, ha, ha…
    Pružite podršku kolegama iz opozicije?
    Koliko ih podržavate niste ni naveli kome pružate podršku…
    Jasno je da gubite podršku, a njima rejting raste pa bi da se prikačite, a očima ne možete da ih vidite!
    Sve će vas sekta počistiti jer ste takvi.

    Reply
    1. Valjevac

      Nije poenta u tome koga to Majdak i ekipa vredjaju, jer se to vec sutra moze dogoditi bilo kome. Stvar je u tome da takvi likovi postoje u Valjevu i da rade nesto sto nikada niko nije radio. DS je reagovao na postojanje necega sto predstavlja septicku jamu valjevske politike i to je vazno.

      Reply
  2. Pod lipom

    SIRĆE i SURUTKA su ostavili duboke tragove, vidi se iz ovog saopštenja. SNS na vlasf je doveo DS svojim lošim radom i lošim kadrovima i sada je dužnost DS da nosi kritike i svaku vrstu komentara.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.