Lokalni front za Danas:Blaćenje i pritisci kao jedini odgovor vlasti na kritike

Imao je Aleksandar Vučić razloga da glavnom odboru stranke pomene Valjevo kao jedno od mesta čijim korakom u naprednu Srbiju nije zadovoljan.

Duga je trogodišnja lista gluposti, promašaja i burazerske raspodele para iz budžeta koji se smanjuje drugu godinu uzastopno. Obećanih velikih investitora nema. U 2018. gradske kapitalne investicije ostvarene su sa rekordnih 1,56 odsto plana!

Opozicija u Skupštini grada je mršava, sa svega šest mandata. Jedan mandat pripada nezavisnom odborniku, profesoru Ljubomiru Radoviću, aktivisti Lokalnog fronta Va, udruženja osnovanog u julu 2017. godine, udruženja koje je od aprila ove godine deo asocijacije Građanski front .

Nastao kao reakcija građana na lošu vlast i jalovu opoziciju, Lokalni front Va pune dve godine smelo razotkriva mahinacije vlasti. U javnost izlaze opipljivi dokazi, dobijeni preko poverenika za pristup informacijama od javnog značaja. Aktivisti traže da vlast objasni kako rešava najteže probleme sa kojima se Valjevci bore. Izvršene kontrole javnih nabavki otkrivaju da je novac građana često trošen na projekte koji nikada nisu dovršeni.

Nisu izostali napadi lokalnih moćnika. Sporadične optužbe i naivne laži o finansijerima i naredbodavcima nisu pomogle. Kada je i Vučić najzad shvatio da u „Valjevu ima problema“, reakcija je bila predvidiva: setimo se, prvo Vučićevo ministrovanje donelo je suđenja nepoćudnim medijima, pljusak optužbi o stranim plaćenicima i izdajnicima. I ućutkivanja metkom u leđa.

Na stubu srama prve su se našle urednice dva portala, Darija Ranković i Slavica Vujanac, verovatno kao opomena za ostale valjevske novinare kojima je još stalo do sopstvenog mišljenja. Sklepana je prljava priča u koju su smućkani dileri droge, narkomani i tajanstveni finansijeri. Gomila izmišljotina začinjena je naivnom pornografijom i foto-montažama koje „otkrivaju“ tobožnju zaveru za rušenje vlasti u Valjevu.

Tokovi novca građana Valjeva pokazuju sledeće: skoro pet miliona težak je paket namenjen preduzeću „In Network Solution” sa kojim je ugovor sklopio gradonačelnik. Tu je i više „podizvođača“ kojima se ustupa materijal u cilju „obaveštavanja“ javnosti o „radu“ organa Grada Valjeva. Pomenuti ugovor dobro je čuvana tajna. Žalba povereniku za informacije od javnog značaja Republike Srbije nije pomogla. Dva dopisa Upravi za javne nabavke i prijava Agenciji za borbu protiv korupcije su bez odgovora.

Glavni izvođač ovde je Zoran Majdak, medijski skakavac sa pedigreom prevaranta. Tzv. nezavisni portal kolubarski.info u vlasništvu firme “In Network Solution”. Na ovom portalu, kao i u programu koji se čas naziva „Radio Valjevo“, a čas „Radio Valjevo 2“, Majdak se ističe psovačkim i pljuvačkim umotvorinama. To govore i saopštenja UNS i NUNS o napadima na valjevske nezavisne portale i novinarke Dariju Ranković i Slavicu Vujanac. Brutalne laži o nezavisnom odborniku, profesoru Ljubomiru Radoviću, dostigle su novu dimenziju: proglašen je za narkomana od koga treba sklanjati decu.

Ovo, naravno, nije kraj. Aleksandar Vučić se temeljno priprema za sledeće izbore.

Danas/Lokalni front Valjevo 19.07.2019.god

6 comments on “Lokalni front za Danas:Blaćenje i pritisci kao jedini odgovor vlasti na kritike

 1. Obavestena

  Nema da bude nista od vaseg pisanja, naprednjaci idu napred u nove pobede!
  Narod voli Bobu i njemu slične jer je u velikoj većini i on takav!
  Imamo mi našeg bosanca Gajića ne treba nam drugi – Radović!

  Reply
 2. Dzanki

  Hocemo li cuti konacno predloge od ovog Pocutinog Fronta? Dve godine samo kritike.

  Reply
  1. Obavesteni

   Najbolji predlog je PRVO LUSTRIRATI, SVE KOJI SU BILI U VLASTI OD 90 tih sa posebnim osvrtom na RADIKALE-NAZADNJAKE, SOCIJALISTE, SUDIJE, DRZAVNE SLUZBENIKE, MUP BIA CIA I DRUGE SLUZBE RASPUSTITI, resetovati sistem. Uvesti sistem MORALNE MATERIJALNE I KRIVICNE ODGOVORNOSTI, Zakon o poreklu imovine i za pocetak primeniti Djelicev Zakon o unakrsnoj proveri imovine, a one koji ga ne sprovode danas prvo lustrirati, zabranom rada u drzavnom sektoru narednih minimum 5 godina. A posle toga nekom samo LUSTRACIJA, A NEKOM BUKAGIJE. A ove bosance i druge iz 6 licke i njjihove potomke proterati s one strane Drine odakle su i dosli?

   Reply
 3. Pravnik

  Gvozdenoviću neće biti bajno u skorijoj budućnosti ukoliko se i deo tužbi u najavi realizuje.Interesovanja su :kada i da li zastareva lekarska greška;šta je sve potrebno za tužbu od dokaza;pa da li su kleveta i uvreda krivična dela itd.S obzirom da sam početnik sa položenim pravosudnim pod hitno moram da se doedukujem .Čujemo se nakon edukacije u Sloveniji.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.