Radikali osudili napade na valjevske novinare

Valjevski radikali najoštrije su osudili ponašanje gradske vlasti i gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića prema pojedinim valjevskim novinarima.

dig

Odnos gradske vlasti i gradonačelnika Gvozdenovića prema nekim novinarima je nekorektan, stav je GO SRS u Valjevu koji je iznela Željka Milićević predsednica odbora na lokalu. „Svedoci smo da Gvozdenović na nekorektan način i neprimerenim vokabularom deli novinare na kvalifikovane i samozvane novinare. Ne smemo zaboraviti da su novinari osobe koje se bave novinarstvom, tj prikupljanjem informacija o tekućim dogadjajima, aktuelnim temama i iste objavljuje u štampanim ili elektronskim medijima. Jasno je našem odboru da mi nema potrebe da nešto branimo „sedmu silu“, inače to je termin koji se ustaljeno upotrebljava, ali hoćemo da kažemo da je takav odnos danas prema novinarima, a sutra prema bilo kom drugom esnafu ili grupi gradjana ili pojedincu , kakav oni primenjuju i za svaku je kritiku“, rekla je Milićević.

Ona je navela da pošto gospodin Gvozdenović, a samim tim i svi u gradskoj vlasti koji mu to dozvoljavaju deli gradjane na mi i oni, pri čemu su „Mi“ oni u gradskoj vlasti i oni su po tome nedodirljivi da to praktično znači da su svi ostalli, obični smrtnici i narod zapravo nebitni.

„Da napomenemo i da se uvrede koje se ovih dana plasiraju protiv pojedinih novinara , plasiraju sa stranice Kolubarski. Info, koji se inače finansira iz gradskog budžeta ,  što dragi naši sugradjani znači da se Slobodan Gvozdenović o vašem trošku obračunava sa nekim, a preko svojih glasnogovornika , a njemu samom često se takodje omakne u govoru neka zloba. To je vidljivo i iz načina pozivanje i biranja novinara koji će pratiti pojedine dogadjaje i posete ministara“, rekla je Milićević.

Predsednica Gradskog odbora SRS je podsetila i da je u toku prikupljanje potpisa za ukidanje izvršitelja pa i da je za samo nekoliko dana od početka akcije prikupljeno više od 1000 potpisa. Svi oni koji žele da potpišu pomenutu peticiju mogu to učiniti u prostorijama stranke na Novoj pijaci.  

4 comments on “Radikali osudili napade na valjevske novinare

  1. Radnik

    Da nije tuzno bilo bi smesno. Radikali osudjuju nasiulje. Kada mi vas osudimo i lustriramo zajedno sa presvuicenim radikalima u Naprednjake, socijalistima i ostalom bulumentom od 90 tih koja laze i maze ovaj narod po Srbistanu. Tada ce nam biti bolje!

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.