Preventivni pregledi u nedelju 7. aprila

Nakon stabilizacije epidemiološke situacije na teritoriji Kolubarskog okruga, nastavljaju se akcije besplatnih preventivnih pregleda za građanstvo, koje je pokrenulo Ministarstvo zdravlja u septembru 2017. godine. U Opštoj bolnici Valjevo, u nedelju 7. aprila 2019. godine, od 8 do 16 časova, planirani su sledeći preventivni pregledi: ORL pregledi, pregledi EKG-a, pregledi krvnog pritiska i pregledi šećera u krvi.

Svo građanstvo, bez obzira da li ima neki vid zdravstvenog osiguranja, imaće priliku da prekontroliše svoje zdravstveno stanje, nekim od ponuđenih pregleda i tako učestvuje u brizi o sopstvenom zdravlju. Na taj način svaki pojedinac, daje lični doprinos prevenciji na aktivan način, a takođe doprinosi ranom otkrivanju i dijagnostikovanju simptomatologije kojom se sprečava razvoj ozbiljnih oboljenja, čiji simptomi u ranim fazama oboljevanja često ostaju neprimećeni.

U kalendaru zdravlja 7. april se obeležava kao Svetski dan zdravlja i upravo je ovogodišnji akcenat tog datuma na prevenciji i ranoj dijagnostici, pa je to prilika da aktivno damo doprinos brizi o sopstvenom zdravlju.

Dom zdravlja Valjevo će takođe toga dana obavljati besplatne preventivne preglede.

Za više od godinu i po dana koliko se sprovode akcije besplatnih preventivnih pregleda više hiljada građana je iskoristilo mogućnost preventivnih pregleda koji su obuhvatali najrazličitije specijalističke i ciljane dijagnostičke preglede. Uočeno je da je i pored ovih mesečnih akcija svega 10% građana bez nekog vida zdravstvenog osiguranja iskoristilo mogućnost besplatnih pregleda i tako uradilo nešto na prevenciji i podizanju sopstvene zdravstvene zaštite na viši nivo.

PR ZC

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.