Vamedia neće dati legitimitet korupciji

Vamedia je Odeljenju za društvene delatnosti grada Valjeva dostavila Obaveštenje u kome se navodi da ovaj informativni portal neće potpisti ugovor sa Gradom Valjevom po osnovu konkursa za sufinansiranje medijskih saržaja. Komisija je Vamediji za projekat „Mladi i alkoholizam opredelila 50 000 dinara što je nedovoljno za realizaciju istog.

Kako je Odeljenje za društvene delatnosti zatražilo ili revidiran budžet projekta ili obaveštenje o odustajanju od istog Vamedia je pomenutom Odeljenju dostavila Obaveštenje da neće potpisati ugovor sa Gradom.

Vamedia je već izveštavala o spornoj dodeli novca i odlukama komisije koja je najveći deo sredstava praktično opredlila istim licima Zorici Jelači i Marku Aćimoviću koji svoje medijske kuće odnosno Udruženje gradjana imaju na istoj adresi u Beogradu. Zanimljivo je da je ovakav podatak promakao Komisiji koja je odlučivala naročito, ako se zna da je čak i u slučaju Udruženja gradjana čiji je zastupnik izvesna Jelača, Aćimović predsednik Skupštine.

Vamedia  smatra da u svetlu svih nezakonitih i očito dogovornih radnji kojima diriguje kabinet gradonačelnika, nema svoje mesto, odnosno da bi prihvatanje opredeljenih sredstava dalo legitimitet svim zakulisnim i dogovornim radnjama, što Vamedia ne želi.

Vamedia kao informativni medij, ima svoj jasan stav o objektivnom i nepristrasnom izveštavanju stoga će pokušaj pojedinaca da ponizi novinare Vamedie ostati samo pokušaj.   

S obzirom da je   Grad pokazao nezainteresovanost za realizaciju predloženog projekta Vamedia će nastojati da i pored činjenice što ne prihvata učešće grada na pomenuti način u istom, projekat u narednim godinama realizuje u skladu sa svojim mogućnostima.

Vamedia se ujedno zahvaljuje svim korisnicima, pre svega gradjanima Valjeva koji su nas posredstvom mejla, telefona ili kroz komentar na sajtu podržali. Možda je u tom smislu najbolji odgovor dao sugradjanin kome se posebno zahvaljujemo, a  koji je uputio mejl sa samo jednim citatom: „  Čak i ukoliko si manjina, istina je ipak istina. Mahatma Gandi”

Vamedia

4 comments on “Vamedia neće dati legitimitet korupciji

 1. dedagaga

  DOSTOJANSTVO LJUDSKO I PROFESIONALNO NEMA CENU. BRAVO ZA VAMEDIU I SLAVICU VLASNICU.

  Reply
 2. Insajder

  Ovo je najprirodniji odgovor na odluku komisije.Jasna je namera komisije da se ponize jedini portali koji ne izveštavaju po meri sumanute ekipe iz kabineta gradonačelnika.Koji je prag ispod kojeg ne može niže?Pri tome mislim na dva člana komisije iz Valjeva.Oni nisu naterani i ucenjeni, oni su deo tog zla.Kako će prošetati ulicama svog grada dok ih budu pratili zvižduci?Moraće da gledaju u cipele i da pocrvene, ako ništa drugo…

  Reply
 3. Vesko

  Pravda je dostizna.kriminal mora biti osudjen i sankcionisa.majdan klonber bemako borko….
  Ne moze tadic i ono sa uba suditi valjevu.

  Reply
 4. Mica

  To su sve protiv zakonite odluke jasan je zakon o lokalnoj samoupravi da po zalbama radi Gradsko vece u drugom stepenu a kod projekata Gradonacelnilk dr Gvozdenic je i prvi i drugi stepen sto nije normalno!???

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.