Pošumljen bolnički park

      2 коментара на Pošumljen bolnički park

U nedelju, u nekadašnjem parku Opšte bolnice Valjevo koji se nlazi tik uz Pasterovu ulicu, održana je akcija ozelenjavanja bolničkog parka. Nekadašnja stabla četinara, koja su uklonjena zbog bolesti, ovom akcijom je zamenilo četrdeset sadnica javora koje će krasiti ovu novu zelenu oazu.

Donacija sadnica predstavlja lepu zajedničku inicijativu Rotari kluba Valjevo i njihovih prijatelja iz Rotari kluba Velenje. Sam čin sađenja zajedno su obavili članovi Rotari kluba Valjevo sa prijateljima  iz Velenja. Nakon akcije ozelenjavanja, gosti su imali priliku da obiđu našu zdravstvenu ustanovu i upute se u rad Opšte bolnice Valjevo, najveće regionalne zdravstvene ustanove.

Predsednik Rotari kluba Valjevo Dragan Đurđević ovom prilikom je rekao da akcijom ozelenjavanja nastavljaju svoje ekološke aktivnosti kojima su posvetili čitav mesec april.

„Započeli smo aktivnosti prošle godine sadnjom 35 stabala crvenog javora u novoizgrađenoj OŠ“Milovan Glišić“, a ove godine smo odlučili da to bude krug Opšte bolnice Valjevo. Mislim da će ovaj prostor dobiti nekadašnji sjaj. Mi smo se obratili direktoru bolnice koji je kontaktirao ljude koji su stručni,a to su ljudi iz hortikulture i izbor je po njihovoj preporuci bio javor uz sugestije na koji način treba da bude posađen“,  rekao je predsednik Rotari kluba Valjevo, Dragan Đurđević, zahvaljujući se prijateljima iz Rotari kluba Velenje na zajedničkoj akciji. On je ovom prilikom napomenuo da pošumljavanje bolničkog parka nije jedina akcija planirana za april, pa će sledeća aktivnost biti donacija Ekološkom društvu Gradac.

Gosti iz Velenja ističu da je Rotari pre svega druženje:“Kada su nas kolege iz Rotari kluba Valjevo pozvale, svakako smo se odazvali i stvarno smo se dobro proveli. Vrhunsko dvodnevno iskustvo posete Valjevu je nadograđeno akcijom pošumljavanja bolničkog parka. Mi uglavnom naše akcije baziramo sa jedne strane na humanitarnim aktivnostima podržavamo varnu kuću u Velenju, a sa druge strane đake stipendijama, tako da ovakvu akciju još nismo imali i možda smo sada dobili neke ideje da ih napravimo i u Velenju“, zaključio je gost iz Rotari kluba Velenje, Vasil Črekni.

Direktor Opšte bolnice Valjevo, dr Zoran Đurić, zahvalio se Rotari klubu Valjevo i gostima na ovoj akciji i ranijim inicijativama koje su dale doprinos radu ustanove.

„Trenutno se radi sedmo kupatilo na zgradi Grudnog odeljenja jer je na žalost bilo propusta pri radu te zgrade, pa sada zahvaljujući donaciji Rotari kluba Valjevo imamo priliku da potpuno nova kupatila napravimo i to je od izuzetnog značaja za pacijente i osoblje tog odeljenja“, rekao je dr Đurić, koji je uz zahvalnost za akciju pošumljavanja izrazio nadu da će ovo biti nova oaza i za pacijente i za zaposlene.

PR OB

2 comments on “Pošumljen bolnički park

  1. Istina

    Лепо!

    Питам се шта су радили надлежни, зашто се у том парку до сада нису посадиле саднице?
    Сви на одговорност!
    Требаће доста година да прође док то дрвеће не порасте и тај део учини парком.
    Али, боље икад него никад!

    Reply
  2. šumar

    Najlepši prak u Valjevi je bio bolnički,koji je napravljen u vreme direktora Vlajka Đurovića,jednog od najboljih direktora od postanka bolnicemi koji je trebao biti primer kako se rukovodi bolnicom svim direktorima bolnice.Na žalost park je uništen jednim delom zbog ne brige a drugim delom zbog oboljevanja četinara

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.