Izmenjen plan kapitalnih investicija

U prošloj godini grad je realizovao samo tri aktivnosti po pitanju kapitalnih investicija. Na sednici Skupštine usvojene su izmene postojećeg plana pri čemu su neke aktivnosti pomerene za 2020. godinu, a Centar za kulturu potpuno brisan iz plana kapitalnih investicija.

Na sednici Skupštine bez ikakve rasprave ili obrazloženja izglasane su izmene plana kapitalnih investicija. Grad Valjevo uradio je plan kapitalnih investicija za period 2018-2020 godina i po zakonu moguće je izvršiti reviziju tog plana. Shodno činjenici da su u 2018. godini realizovane samo tri aktivnosti usledila je revizija plana.

U 2018. godini od pompezno najavljivanih projekata realizovane su sledeće aktivnosti:

-Studija razvoja privredne zone  419 400 dinara

-Studija urbanizacija naselja Kolubara 432 000 dinara

-Zamena oštećenih cevi, zamena priključaka 20 miliona dinara.

U 2019. godini predvidjeno je da se izradu studije izvodljivosti za razvoj privredne zone izdvoji 976 600 dinara, za saobraćajnicu kroz privrednu zonu i to izgradnja, eksproprijacija, projektovanje bude izdvojeno 410,9 miliona dinara pri čemu je 300 miliona dinara predvidjeno sa nivoa Republike.

U ovoj godini predvidjeno je da u potpunosti sa nivoa Republike budu finansirani projektovanje i izvodjenje radova za postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u privrednoj zoni u iznosu od 151,7 miliona dinara. Država bi trebala da po ovom planu investicija finansira u potpunosti i izgradnju trafostanice u iznosu od 182,5 miliona dinara.

U 2019. godini grad neće ulagati ništa u priključenje saobraćajnice na put M4, a za 2020 godinu predvidjeno je ulaganje od 82 miliona dinara.

Za studiju izvodljivosti i opravdanosti za Urbanizaciju naselja Kolubara II biće u ovoj godini izdvojeno  milion dinara, a za izgradnju i projektovanje ulice od M.Obradovića do Obilaznice predvidjeno je 152 miliona dinara . Za najavljenu izgradnju kružnog toka u 2019. godini nisu predvidjena sredstva već se 10 miliona predvidja za 2020. godinu.

Za ovu godinu nisu predvidjena ni sredstva za Ulicu od mosta Norveških interniracaka putu kroz privrednu zonu već su sve aktivnosti predvidjene za 2020. godinu i to u vrednosti od 118 miliona dinara.

Za izvodjenje radova na zameni oštećenih cevi predvidjeno je u 2019. godini 30 miliona dinara i 10 miliona za satelitski monitoring i snimanje curenja cevi.

Postrojenje za preradu otpadnih voda  Divčibare biće biće finansirano u ovoj godini sa 130 miliona dinara stim da se od Republike očekuje 125 miliona dinara.

U 2019. godini neće biti ulaganja u navodnjavanje područja Rovni  pa su za 2020. godinu predvidjena sredstva od 20 miliona dinara.

Iz plana kapitalnih investicija u potpunosti je brisana rekonstrukcija Centra za kulturu jer ova Ustanova u prethodnoj godini nije uradila niti ugovorila studije opravdanosti i izvodljivosti što su preduslovi za pomenutu rekonstrukciju.

Planom kapitalnih investicija predvidjeno je da iz budžeta grada bude izdvojeno 477,7 miliona dinara dok se iznos od 859,2 miliona očekuje sa nivoa Republike. 

S.V.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.