Peti građanski protest u Valjevu, 8. mart Međunarodni dan žena

Peti gradjanski protest biće održan u petak na 8. mart Dan žena, tim povodom organizatori protesta izdali su Saopštenje za javnost sledeće sadržine: 

“Valjevke i Valjevci,

 u petak je u 18 sati, po peti put, na Desankinom trgu u Valjevu građanski protest. Toga dana je 8. mart, Međunarodni dan žena. Iako je pre više od sto godina počela borba za ravnopravnost žena, do danas u Srbiji ni blizu nije ostvarena. Naprotiv! Više je nezaposlenih Valjevki od Valjevaca. Žene su slabije plaćene od muškaraca. Nema Valjevki tamo gde je moć, gde se odlučuje. Žene u Valjevskim selima su glavna radna snaga, ali nisu zvanično zaposlene, niti su nosioci domaćinstava. Valjevke nemaju imovinu. Žene nisu ravnopravne ni na sudu. Mlade Valjevke napuštaju Valjevo.

Vlast u Srbiji je ženomrzačka. Vlastodršcima nisu po volji samostalne, sposobne žene sa intergritetom. Vlastima nisu potrebne žene kao što su Marija Lukić i Hana Selimović. U Srbiji svakog dana iskače nekakav Jutka.

Valjevke, ne prihvatajte jednodnevnu ljubaznost i crveni cvet samo za 8. mart. Zahtevajte ravnopravnost i dostojanstvo svaki dan. Valjevke, borite se i izborite da se zaista čuje vaš glas, svuda i na svakom mestu. Dođite u petak na Desankin trg u 18 časova. Na protestu će govoriti Irena Živković predsednica udruženja gradjana „Izbor postoji“ i Janko Baljak filmski reditelj. 

Valjevci, pridružite se sugrađanakama, podržite ih u petak 8. marta ali i svaki drugi dan. 

 Organizacioni odbor”

10 comments on “Peti građanski protest u Valjevu, 8. mart Međunarodni dan žena

 1. Lenka

  Ova vlast je zaštitila prava žena kroz zakon. Vlast DS to nije želela ili nuje umela.

  Reply
  1. Valjevac

   Mislite i na ono kada gradonačelnik Gvozdenović, šef lokalnog SNS-a i ginekolog, za novinarke čije pisanje mu se ne sviđa kaže da nerotkinjama neće da daje izjave?
   Zar ne vidite da je beskrajno glupo to što pišete?

   Reply
   1. Goran Markovic

    Bravo Valjevac , to je dno dana , pre svega on je lekar { nazalost} drugo covek koji je , pa bar fizicki na celu grada,Medjutim drugovi iz DS {svaka cast postenim i doslednim clanovima DS} smtarju sa jos 2-3 nema ih vise da o njemu ne treba da se raspravlja .Pa vidte , vredjati nekoga ko ne moze da se ostvari kao roditelj -majka ………Znaci …OSTAVKA GVOZDENOVICU i da odgovaras za sva ne dela!

    Reply
 2. Luna

  Po prvu put imamo ženu premijera. Predsednik Narodne skupštine je žena. Tako da izjava da je vlast ženomrzačka ne pije vodu. Žene su uvek radile više od muškaraca od pamtiveka.

  Reply
  1. Pedja Kolubara 2

   Luna, da li ste sigurni da je premijer žena? Mene podseća na školskog drugara iz osnovne, nešto mi je tu sumnjivo.

   Reply
 3. Mima

  O čemu pričate Lenka i Luna? Ako ste stvarno žene želim vam Jutku za 8. mart pa neka vas štite zakoni Sns-a i Maja Gojković! Pardon, psss, Jutka je ovde!

  Reply
 4. Mima

  Tebi da dozvole ne bi imao šta da kažeš jer ne bi umeo da sastaviš jednu smislenu rečenicu, čak ni onu kojom hvališ vodju. Kada ti je napišu, treba pročitati tečno, što je teško nepismenim botovima kao što si ti.

  Reply
 5. Pjerili

  Poštovani,
  Pokažimo na dan 8-marta i ne samo danas; malo pažnje prema svim damama ovog grada i šire,prazniku svih žena.
  Ne bi trebali da baš danas pametujemo i mudrujemo,koje šta,ko ili gde… Pozdrav

  Reply
 6. Fany

  Mice tvoju kulturu smo slikali pa ces na internetu pokazivati taj prst. Ljubi te i voli Valjevo, srecan praznik ucveljenih zena posle prave prve!

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.