Peta Bitlvania u Centru za kulturu

imagePeta po redu Bitlvania biće održana u Valjevu od 8. do 10. decembra. Uz niz koncerata različitih muzičara organizatori su priredili još jednu publikaciju.

Neuobičajena priča prati i ovogodišnju Bitllvaniu pa se na najavnoj konferenciji moglo čuti da su ovoga puta tragom jednog žira zapravo povezani Tito i Lenon. Priča kaže da je jedan žir iz Sandalja zapravo završio na Dedinju gde je zasadjen. „ Mislim da smo dokazali kako su se sastali Tito i Lenon. A to je zanimljivo jer je u centru i jedan žir iz Sandalja. Tu u ovoj publikaciji su i fotografije pa se svako može uveriti“, rekao je Zoran Mujbegović jedan od idejnih tvoraca neobičnih priča koje potkrepljuju činjenicu da su Bitlsi boravili u Valjevu , Sandalju i tadašnjoj Jugoslaviji.
Ipak u centru pažnje svake Bitlvanije je muzika Bitlsa i sama manifestacija počinje na dan kada je ubijen Džon Lenon. „Prve večeri nastupaju Jana i Djurdja i one svake godine nastupaju na Bitlvaniji. I uvek dajemo prednost lokalnim muzičarima. Drugo veče nastupa grupa MT beat iz Šapca i jedan od najboljih gitarista Šapca i njegova supruga jedna od najboljih džez pevačica u Šapcu. Tu je i nastup našeg sugradjanina Filipa Trajkovića koji svira nekoliko instrumenata i izvodi pesme Bitlsa i Tom Džonsa. Valjevci će moći da slušaju i grupu Ocean child , koja inače izvodi samo numere sa Belog albuma Bitlsa. Treće večeri , 10. decembra nastopa kvartet Žitkovci to je po školi Živorad Grbić, a posle njih dolazi Čutura i Duda bezuha , Čutura je osnivač prvih Džentlmena. On i Dragi Jelić su to osnovali , stim da je Jelić posle otišao u Yu grupu. Bićće to čudna kombinacija, ali vrlo zanimljiva“, rekao je Slaven Batočanin iidejni tvorac Bitlvanije.
Svi koncerti biće održani u Holu Centra za kulturu od 19h.
S.V.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.