Nelegalno preuzimanje SUBNOR-a

image“U proteklih nekoliko dana došlo je do nelegalnog preuzimanja SUBNOR-a od strane pojedinih članova SNS-a, verovatno da bi parirali borcima od 1990.godina i gospodinu Bradiću što je jedan težak vandalizam jer se SUBNOR bavi negovanjem tradicija antifašističke borbe, a ne bavi se politikom”, navodi se u Saopštenju za javnost koje stiže iz SUBNOR-a.

“Sve što je uradio gospodin Rajko Milinković sa pojedinim članovima SNS-a jer protiv Statuta SUBNOR-a.
U dogovoru sa ostalih predsednicima i potpredsednicima okružnih odbora održali smo sastanak 04.12.2018.god. i potvrdili odluke o izmeni u APR-u, na zakonit način tražili da se vrati pečat i Statut SUBNOR-a i da se ponište sve odluke smenjenog rukovodstva koje predvodi nelegalno izabran samozvani predsednik Rajko Milinković.
Do te mere ovo prelazi liniju zakonitosti da centrala SNS u Valjevu poziva članove SUBNOR-a i ubeđuje ih da dođu na nekakav sastanak koji je zakazao nelegalno izabrani predsednik Rajko Milinković, čak su pozvali i Milića Petrovića ne znajući da je on bivši predsednik SUBNOR-a, a sada vraćeni predsednik okružnog i opštinskog SUBNOR-a i istog ubeđivali da treba da dođe na sastanak i da je neka druga strana koja je smenjena protiv SUBNOR-a i to je sve radila jedna devojka koja ne zna ko je Milić Petrović.
O svemu smo obavestili SUBNOR Srbije i sada obaveštavamo javnost jer je sramota da se ovakve stvari dešavaju u najjačem boračkom udruženju u Srbiji u SUBNOR-u.
Zato je i doneta odluka svih predsednika i podpredsednika okružnog odbora o smeni nelegalno izabranog rukovodstva na čelu sa Rajkom Milinkovićem i poništaju svih odluka.
Za potpredsednika Okružnog odbora SUBNOR-a i zamenika u odsustvu izabran je Milorad Zarić.”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.