Održano donatorsko veče

      3 коментара на Održano donatorsko veče

Uz brojne goste u Valjevu je održano Donotarsko veče za prikupljanje sredstava za kupovinu aparata i opremanje odeljenja ginekologije u Opštoj bolnici Valjevo.

U Opštoj bolnici Valjevo u toku svake godine se rodi u proseku 1300 beba, a najveći broj rodjenih beba jesu bebe čije porodice žive u Valjevu. U nameri da se svakoj ženi omogući komforan boravak koji pr svega podrazumeva pružanje kompletne medicinske usluge još pre osam meseci NVO „Rodi se na lepom mestu“ pokrenula je kampanju za prikupljanje sredstava. U petak održano Donatorsko veče samo je jedna u nizu brojnih aktivnosti.

Zahvaljujući ovoj kampanji do sada su već kupljeni odredjeni aparati , a najveći donator bila je HK Krušik koja je omogućila kupovinu 4D ultrazvučnog aparata.  

“Srećan sam zbog toga što se prepoznali ovo što treba da uradimo jer sam znao da ovajgrad ima snage za to. Pre 100 godina ceo ovaj grad je bio bolnica. O tome su napisane knjige. Ja bih voleo da u budućnosti na zidu istorije ovaj momenat kada se radi naša bolnica zasluži bar jedan pasus. Ne moramo da budemo ceo grad bolnica kao što smo bili, ali daj Bože da imamo bolnicu na koju ćemo svi biti ponosni. Zbog toga smo večeras ovde. Hvala još jednom što ste došli”, rekao je u obraćanju okupljenima na Donatorskoj večeri  dr Nenad Dimitrijević, načelnik ginekološko-akušerskeslužbe Opšte bolnice. 

Dosadašnjim donatorima uručene su zahvalnice , a zahvalnost za uzeto učešće u ovoj kampanji izrazio je I direktor Bolnice dr Zoran Djurić.

Na računu za ove namene trenutno ima više od 800 000 dinara , a dr Dimitrijević napominje da će svaki dinar biti utrošen upravo za kupovinu nedostajućih aparata. Svi oni koji žele da učestvuju u kampanji I daju svoj doprinos opremanju službe ginekologije mogu to učiniti uplatom sredstava  na žiro račun Rajfajzen banke 265691031000090794.

S.V.

Fotografije preuzete sa Fejsbuk stranice “Rodi se na lepom mestu”

3 comments on “Održano donatorsko veče

 1. Goran Markovic

  Podzavam ove akcije , al zar nije trebao grad i ovaj ginekolog da odvoje srestva iz gradske kase kao sto daju za neke Oskare ili neke izmisljene i do kraja ne ispostovane projekte ogroman novac , na terevenke i slicne gluposti ? I bez ove donatorske price privrednici i pojedinci ucestvuju u humanim akcijama za zdravstvo ,a i drugim oblicima pomoci koliko sam upoznat .,Medjutim ovde je poenta da se podigne rejting gvozdenovica koji vrtoglavo ide ka dnu i on umislio da je uradio nesto dobro naravno kod prisutnih po mojim informacijama izazvao je bes i komentare koji nisu ovde za izneti { mada su neki snimili i tonski} gd se lepo cuje sta o njemu ,,lepo ,, misle neki prisutni .Nije samo izaci na binu kao pevacica i uzeti onaj mikrofon u ruke vec se licno pozdrtaviti sa prisutnima kao sto je to neko uradio ili je starh da i tu ne dozivi ponizvanja , i na krtaju obezbedjenje ,od koga gvozdenovicu strah sramoto grada srmoto onih koje predstavljas ,sramoto od onih koji su dosli da podrze jednu humanu akciju jer svojih sugradjana i oni sto sa zaokruzili ne tebe nego nosioca liste ,,, teska je prica u vidu paranoje i drugih bolesti !!

  Reply
 2. Suhoj

  Toliko para trošise na gluposti odlaze milioni..Ovo mi liči na reklamu i prosijačenje,moje mišljenje kada pogledam iz mog ugla..

  Reply
 3. Marica

  Izgleda Ekolog ima kompleks od lekara iz VTO. Isto je tako pravio donatorsko vece i kad je bio u EKOD Gradac. Jesa i On ljudi za sva Vremena sve oblasti…

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.