Sneg će padati do srede

Snegkoji u Valjevu pada duže od 48 sati stvorio je prave snežne nanose pa visina snežnog pokrivača na pojedinim mestima prelazi 50cm.

Meteorolozi za danas najavljuju više padavina u ranim jutarnjim i prepodnevnim satima u istočnoj polovini zemlje.Tokom dana postepeni prestanak padavina. Do prestanka padavina najviše snega će se nakupiti u Banatu i preko 50cm, dok će ga na jugoistoku biti od 10-15cm. U većini mesta se u nedelju očekuje ledeni dan kada temperatura neće preći u plus i u većini mesta će biti od -3C do 0C.

U ponedeljak posle veoma hladnog jutra -10C do -5C sredina dana nam donosi novo  naoblačenje sa slabim snegom. U većini mesta se zadržavaju temperature ispod nule. Slično vreme  i u utorak. Na severu uglavnom suvo, a u ostalim predelima sa snegom. U većini centralnih i južnih predela očekuje se novih 10 cm snežnog pokrivača.  Hladno se zadržava i u sredu, dok će u drugoj polovini sedmice biti malo toplije.

Gradske ulice se čiste od snežnog nanosa, ali sneg koji je gotovo bez prestanka padao u proteklim danima čišćenje snega I otežava. Ove godine zimsko održavanje sprovodi preduzeće Ingrap omni.

Ovaj sneg obaveza je I za sve vlasnike lokala I objekata koji su shodno gradskoj odluci dužni da sneg uklone u dužini svojih objekata sa trotoara I javnih površina. Čišćenje I održavanje javnih trgova, mostova I prilaza semaforskim prelazima obaveza je JKP Vidrak.

Na prilazima planinskim delovima valjevske okoline preporučuje se zimska oprema , a za sve puteve kada je u pitanju saobraćaj koji se odvija dosta sporije , preporučuje se oprezna vožnja.Shodno ZOBS-a upotrebna zimskih guma neophodna je upravo u slučajevima snega I leda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.