Sednica Skupštine 30. novembra

imageSednica Skupštine grada biće održana u petak 30. novembra. Gradski odbornici razmatraće predlog vezan za visinu poreza za narednu godinu, izvršenje budžeta od janura do septembra ove godine .

 

Shodno važećem zakonu lokalne samouprave do kraja novembra moraju utvrditi prosečnu cenu kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti za utvrdjivanje poreza na imovinu za 2019. godinu . Kako je Gradsko veće usvojilo ovu odluku i visinu poreza za narednu godinu ista će se sada naći pred gradskim odbornicima. Na istoj sednici biće razmatrano i izvršenje budžeta za devet meseci ove godine pa je za očekivati da će odbornici opozicije imati i nove prognoze o celokupnoj realizaciji budžeta za 2018. godinu.
S obzirom da do kraja godine nakon ove sednice preostaje samo mesec dana već naredna sednica biće u znaku predloga novog budžeta, pa i njegovog usvajanja, pa se sednica u petak može smatrati i uvodom u budžetiranje za narednu godinu, a kako je na jednoj od ranijih sednica najavljeno izveštaj o radu u ovoj godini podneće i gradonačelnik Valjeva Slobodan Gozdenović.
Ipak već na sednici u petak biće iznete činjenice o svemu onom što je uradjeno za devet meseci ove godine pa će brojevi neminovno pokazati da li je budžet za ovu godinu bio realno planiran, a potom i za očekivati je da opozicija u Skupštini zatraži objašnjenja za ono što je bilo predvidjeno za ovu godinu, a nije realizovano.
S.V.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.