Prevencija alkoholizma za vršnjačke edukatore

imageU Domu zdravlja Valjevo je počeo drugi krug seminara za vršnjačke edukatore, posvećen prevenciji alkoholizma, koji realizuju Savetovalište za mlade i Služba polivalentne patronaže Doma zdravlja, Zavod za javno zdravlje Valjevo i Crveni krst Valjevo.

Na seminaru učestvuju učenici prve i druge godine srednjih škola, koji su prvi deo seminara imali početkom oktobra. Radionice se održavaju od 10 do 12 časova: do sda su održane za buduće vršnjačke edukatore iz Tehničke škole, za učenike Gimnazije i Poljoprivredne, dok će u petak 23. novembra seminar pohađati đaci iz Medicinske i Ekonomske.
Seminar je interaktivan i obuhvata predavanja, radionice, rad po grupama i prezentovanje urađenog. Ovakvi seminari se periodično održavaju, a akcenat je na bolestima zavisnosti kod mladih. Cilj je da vršnjački edukatori, u saradnji sa zdravstvenim ustanovama i svojim školama, pripreme edukativni program prevencije i prenesu važne poruke učenicima u svojim sredinama. Na prevenciji bolesti zavisnosti valjevske ustanove čitave godine timski rade u svim ciljnim grupama: od predškolaca do srednjoškolaca, ali i sa roditeljima i predstavnicima lokalne zajednice.
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.