Molodečno budući zbratimljeni grad

imageU poseti gradu Valjevu boravi delegacija grada Molodečno . Cilj posete je ostvarivanje nove saradnje izmedju dva grada. Belorusi pokazali interesovanje za kajmak I voće.

 

Romanuk Aleksej, načelnik Odeljenja za poljoprivredu i hranu Izvršnog komiteta Molodečno, Tihanovič Olga, glavni stručnjak Odeljenja za fizičku kulturu, sport i turizam Uprave za obrazovanje, sport i turizam regionalnog izvršnog odbora Molodečno i Gribovski Igor, direktor poljoprivredne kompanije „Lebedevo“ RUP „Minksenergo“ su gosti rukovodstva grada Valjeva. “Sastanak koji je bio izuzetno kreativan imao je nkraju dogovor da sledeći susret delegacija gradova bude potvrdjen ne samo potvrdom o privrednoj saradnji već I potvrdom o bratimljenju dva grada”, rekao je novinarima nakon sastanka zamenik gradonačelnika Zoran Živković.
Uz zahvalnost predstavnicima grada Valjeva na gostoljubivosti ambassador Valerij Briljov je izrazio I nadu da ovaj današnji susret dobar početak buduće saradnje . I drugi predstavnici Molodečna imali su reči hvale.
“Lično sam obradovan ovim susretom I verujem da ćemo pronaći zajednički pravac u okviru kog možemo saradjivati . Mnogo je mogućnosti I već na sledećem susretu kada delegacija Valjeva dodje u Belorusiju imaćemo konkretan dogovor”, rekao je Aleksej Romanjuk zamenik predsednika okruga Molodečno I šef odeljenja za poljoprivredu I prehrambene proizvode.
“Oni su zemlja sa razvijenom mašinskom proizvodnjom , a stepen razvoja Belorusije nije dovoljno poznat u Srbiji . To je jedna razvijena industrijska zemlja . Mnogge od tih mašina koje proizvode mi kupujemo na zapadu I to mnogo skuplje I po nepovoljnijim uslovima nego što bi mogli o da kupimo u Belorusiji. S druge strane oni su istakli I koji su to proizvodi za koje su konkretno zainteresovani kao što su kajmak I voće. Oni sun am čak naglasili da ne čekamo neki zvaničan dokument o saradnji nego da se odmah informišemo o mogućnostima saradnje I da to u najkraćem roku I predstavimo. Obaveza je I naša da u najkarćem roku prestavimo robu koju je moguće da mi plasiramo u Belorusiju. Oni su predstavili mašinsku industriju, a mi smo predstavili grad . Sledeća je faza konkretnih dogovora”, rekao je predsednik Skupštine grada Valejva Milorad Ilić.
Molodečno je grad u Minskoj oblasti u Republici Belorusiji i administrativni je centar Molodečanskog rejona. Grad se nalazi na obalama reke Uša na oko 73 km severozapadno od glavnog grada zemlje Minska. Prema popisu iz 2009. u gradu je živelo 97.600 stanovnika, podatak je sa Vikipedie
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.