Bolnici stigao prvi račun za grejanje

imageU gradskoj Toplani kažu da bi po dosadašnjim najavama iz Opšte bolnice Valjevo, ova ustanova trebala da ostane priključena na daljinski sistem grejanja. Bolnici ispostavljen I prvi račun za 15 dana oktobra.

 

„Očekujemo da nam RFZO odgovori nadamo se pozitivno. Zato smo sada zaključili ugovor sa Toplanom na mesec i po dana i nakon toga znaćemo tačno koliki su nam troškovi“, rekao je po sklapanju ugovora izmedju Opšte bolnice I Toplane dr Zoran Djurić. Sklopljeni ugovor odnosi se na period od mesec I po dana nakon čega bi trebalo da Bolnica podvuče crtu I napravi poredjenje sa ranijim troškovima u tom periodu.
Toplana je za prvih petnaest dana grejanja Bolnici ispostavila prvi račun . “Ukupan račun za oktobar  iznosio je 2.148.454din (811.954 prikljucna snaga i 1.336.500 potrošnja).Zdravstveni centar Radna zajednica 3189 m2, ukupan račun za oktobar 253.565 din (91.205 priključna snaga i 162.360 potrošnja). Za sada imamo dobre najave da bi Bolnica mogla ostati priključena”, kaže direktor Toplane Zoran Stepanović.
Po rečima direktora “Toplane”, ovo JKP je bolnici ponudilo cenu od 47,9 miliona dinara za celu grejnu sezonu. Toplana je tako dobila još dodatnih kvadrata za grejanje, a grad jednu kotlarnicu koja je ozbiljan zagadjivač, manje.” Prognozirana potrosnja za oktobar je bila 2.975.910 dinara za Opštu bolnicu i 334.279 dinara za Zdr.centar. Računi su manji jer je oktobar bio topliji od prosečnog. Početak ove zime kada su temperature u pitanju po svemu je neočekivan.
Konačni odgovor daće RFZO kome je Bolnica podnela predlog aneksa ugovora . Za Bolnicu grejanje treba da bude jeftinije nego što je to do sada bio slučaj jer Bolnica odlukom gradske Skupštine već odavno ima status povlašćenog kupca za koga je cena nešto niža.  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.