Ko je kandidat SPS-a za mesto direktora Centra za kulturu?

imagePočetkom sledeće godine izvesno uslediće nove kadrovske promene. Najpre, mandat direktora ističe direktoru Centra za kulturu. Po koalicionom sporazumu Centar za kulturu na kvoti je SPS-a, ukoliko taj dogovor u medjuvrenu nije promenjen. Koga SPS predlaže za ovo mesto?

 

Direktoru Centar za kulturu Milošu Smijaniću koliko u martu isteći će mandat direktora. Kako se nazvanično može saznati trenutno je nekoliko imena kandidata u igri za ovo mesto pa i sam Smiljanić. Ipak , kako Vamedia nezvanično saznaje preostala dva kandidata zapravo su kandidati SNS-a. Zašto bi SNS isticao kandidata za mesto koje po koalicionom sporazumu pripada SPS-u nije poznato. Ali podjednako nije poznato ni kog kandidata je predložio SPS? Odnosno da li je uopšte neko i predložen?
Shodno činjenici da predsednik GO Djordje MIlićević trenutno nije u mogućnosti da obavlja ovu funkciju, preostaju potpredsednici koji bi mogli dati predlog. U kontaktu sa nekima od njih Vamedia saznaje da o tome ne znaju ništa.
Preostaju prvi ljudi SPS-a u Gradskoj upravi. Zamenik gradonačelnika Zoran Živković ni do sada nije donosio odluke pa je za pretpostaviti da se neće mešati ni u ovo pitanje. Za očekivati je dakle da predloge dostave predsednik Skupštine Milorad Ilić i pomoćnik gradonačelnika Nikola Radojičić. Oni za sada nisu izneli takav predlog ili jesu , ali se ti predlozi ne pominju u zgradi Uprave.
Koalicionim dogovorom Centar za kulturu pripao je SPS-u. Ipak na mestu direktora nije se našao kandidat SPS-a već kandidat koalicionog partnera SNS-a tačnije grupe gradjana Za Valjevo, Miloš Smiljanić. Ova Grupa gradjana osnovana je praktično malo pre samih izbora , našla se u koaliciji sa SNS-om . U javnosti je zabeleženo da je upravo Smiljanić održao par konferencija za novinare I to je bilo sve. Za ovu Grupu gradjana više se nikada nije čulo. S obzirom da je na izborima bila deo koalicije I ne zna se koliko je zapravo donela glasova.
U javnosti se dakle govori o kandidatu SNS-a, što praktično znači da SNS razmišlja o ovom kadru i ovom mestu. S druge strane ni reči od SPS-a za mesto koje mu pripada. Ipak još nije sve gotovo i do isteka mandata aktuelnom direktoru ostalo je još nekoliko meseci. Do tada će se možda i SPS oglasiti i saopštiti ko će biti direktor s obzirom da je od ranije poznatim koalicionim sporazumom, tako predvidjeno.
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.