Radna mesta za članove

imageZavršen je konkurs za izbore direktora JP „Kolubara“ i JKP „Polet“. Grad raspisao i interni konkurs za popunjavanje izvršilačkog mesta u Odeljenju urbanizma, a na sajtu je donedavno bio i konkurs za radno mesto u Odeljenju za razvoj. Po za sada nezvaničnim informacijama na jedno od pomenutih radnih mesta ide sadašnji pomoćnik gradonačelnika Miroslav Pimić.

Pred gradskim odbornicima naćiće se predlozi Komisije za izbor direktora u JP “Kolubara” gde Komisija predlaže aktuelnogg vd direktora Zorana Mitrovića I za direktora JKP “Polet” gde Komisija predlaže takodje aktuelnog vršioca dužnosti direktora Slobodana Andrića.
Ipak pred odbornicima se neće naći predlog rešenja za interni konkurs za popunjavanje izvršilačkog mesta u Odeljenju urbanizma , gradjevine I zaštite životne sredine. Kako se navodi u samom konkursu na ovo mesto mogu konkurisati lica koja su već pod Ugovorom , a spekulacija na ovu temu I u Gradskoj upravi ima mnogo. Za sada je izvesno da će na ovo mesto doći lice iz jednog od javnih preduzeća, a da se zapravo radi o postojećem sistematizovanom mestu ekološkog inspektora. Ono što se može pretpostaviti shodno partokratskom sistemu jeste da na ovo mesto dolazi član(ica) vladajućeg SNS-a.
Drugi pak javni konkurs koji se do nedavno mogao videti na sajtu grada je bio konkurs za radno mesto u Odeljenju za razvoj . Za sada nepotvrdjene I nezvanične informacije govore da se radi o prijemu za Miroslava Pimića aktuelnog pomoćnika gradonačelnika u stalni radni odnos s obzirom da se radi o radnom mestu za koje je dobijena saglasnost od ministarstva.
Naime Pimić je na radno mesto pomoćnika gradonačelnika imenovan rešenjem samog gradonačelnika, a nakon razrešenja Saše Simića donedavnog drugog pomoćnika u javnosti se govorilo I o smeni Pimića koja treba da usledi. Kako je pak Simić svoje ranije radno mesto u Poreskoj upravi zamrznuo pa ga je ono I čekalo , očito je bilo potrebno I radno mesto za pomoćnika Pimića.
Ukoliko se ove informacije I potvrde gradonačelnik će ostati bar trenutno sa jednim pomoćnikom NIkolom Radojičićem koji je na to mesto došao svojevremeno po predlogu SPS-a sa mesta člana Veća. Zanimljivo je recimo da gradonačelnik mesto predsednika Organizacionog odbora upravo održane Čvarkijade nije poverio svom članu s obzirom da Pimić dolazi iz redova naprednjaka već upravo Nikoli Radojičiću , što je isti na konferenciji za novinare I potvrdio.
Ako je , kako je na osnovu svih dešavanja jasno, Radojičić desna ruka gradonačelnika, ostaje da se vidi ko će onda biti leva.
S.V

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.