Odnet i nameštaj iz ambulante

imageSamo dan nakon izbora za Mesne zajednice iz ambulante u Petnici odnet sav nameštaj. Ova ambulanta nije radila ni dana, a nameštaj koji je u jednom trenutku donet iznet je praktično u folijama u kojima je i dopremljen.

 

Još u junu 2016. godine u MZ Petnica valjevskom Domu zdravlja predata je na korišćenje ambulanta u Petnici. Ideja je bila da se u ovoj ambulanti mogu pregledati lica ne samo iz Petnice već i okolnih mesta, pa se moglo čuti da je broj potencijalnih korisnika praktično do 2000 ljudi.
Ambulantu je radila tadašnja Direkcija za izgradnju , a vrednost radova bila je 4,8 miliona dinara. U sklopu iste zgrade uradjen je i prostor koji koristi Pošta, a na sveččanom otvaranju poštanskih prostorija vidjeni su svi važniji ljudi grada Valjeva, ali i pojedini visoki državni funkcioneri.

 

image Na samoj primopredaji ključeva ambulante tadašnji pomoćnik direktora Doma zdravlja za nemedicinske poslove Ljuba Vesić novinarima je rekao da ambulanta ne može raditi svakog dana , ali da će biti odredjena dežurstva jer je ambulanta od velike koristi za tamošnje meštane.
Ali nije bilo tako. Ambulanta nikada nije otvorila svoja vrata za pacijente I praktično nije radila ni dana. U nju je u jednom trenutku dopremljen nameštaj, stolice, klupe, bolnički manji ležaj.
Samo dan nakon završenih izbora za Mesne zajednice koji su održani I u Petnici, u ambulantno vozilo Doma zdravlja unet je pomenuti nameštaj koji je praktično još uvek bio u foliji u kojoj je I dopremljen.

 

image Meštani Petnice već godinama na preglede odlaze u Dom zdravlja , a sudeći po poslednjem činu moraće I dalje da nastave sa tom praksom.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.