Iz tekuće budžetske potrošeno blizu 100 miliona

imageDo prvog rebalansa za pojedina plaćanja iz budžeta korišćena je aproprijacija , odnosno niz promena u budžetu. Kako se može videti sredstva su korišćena i za plate i druga davanja zaposlenima u javnom sektoru, a deo novca prebačen je u Tekuću budžetsku rezervu u kojoj je potrošeno blizu 100 miliona dinara.

 

U ovoj godini u dosadašnjoj realizaciji budžeta, čak 69,1 milion dinara sa različitih pozicija preneto je u tekuću budžetsku rezervu kojom je raspolagao gradonačelnik Slobodan Gvozdenović. Najviše novca skinuto je sa pozicije TIC 28,5 miliona dinara potom sledi 19 miliona koje je sa održavanja ulica i puteva preneto u tekuću budžetsku rezervu za sport, novogodišnju rasvetu i kako se navodi „M.Glišić“.
Inače u okviru tekuće budžetske rezerve potrošeno je 96 ,1 milion dinara. Pojedinačno gledano , najviše novca izdvojeno je za vodovodnu mrežu 23 miliona , a potom 8 miliona dinara za novogodišnju rasvetu i OŠ Milovan Glišić. Tu je projekat rekonstrukcije OB sa 10 miliona dinara, održavanje vodotokova II reda 5 miliona dinara, ali i 3,6 miliona za TV prenos sednica Skupštine.
Iz tekuće budžetske rezerve plaćene su brojne kazne i penali, 8 miliona za Dom zdravlja i javni prevoz, tu su brojne usluge po ugovoru za koje je najviše izdvojeno sa pozicije gradonačelnik 850 000 dinara , troškovi dočeka Srpske nove godine 729 200 dinara, produkcijska kuća Zilion za film Čarape kralja Petra 826 500 dinara. Gradsko veće i gradska uprava za novčane kazne , penale i reprezentaciju potrošila je blizu 1,8 miliona dinara.
U pregledu ovih troškova nije moguće videti koje su usluge po ugovorima isplaćene, o kakvim se troškovima dočeka Nove godine radi, a za predstojeću Čvarkijadu za prenos autorskih prava isplaćeno je 575 000 dinara. Kako Vamedia saznaje od vlasnika autorskih prava Slavena Batočanina ova cifra ponavljaće se i u naredne dve godine s obzirom da je Batočanin ustupio na tri godine manifestaciju gradu.
S.V. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.