Saša Simić smenjen sa mesta pomoćnika gradonačelnika

imageSa mesta pomoćnika gradonačelnika smenjen je Saša Simić. Simiću obaveštenje o razrešenju stiglo poštom.

Gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović razrešio je dužnosti pomoćnika Sašu Simića, ranije zaposlenog u Poreskoj upravi. Na ovom mestu Simić je bio dve i po godine, tačnije od formiranja nove vlasti nakon izbora 2016. godine.
Nije tajna da je Simićeva smena bila očekivana, a kako Vamedia saznaje Simić se i sam nadao istoj jer je situacija od prvog sastanka GO SNS-a u avgustu za njega bila nepodnošljiva. Kako Vamedie saznaje, nakon te sednice GO naprednjaka gradonačelnik Gvozdenović sa Simićem nije razgovarao , nije ga primao u kabinet na sastanke, a poslednji dogadjaj zbio se tokom ove nedelje kada se Simić morao vratiti sa pola službenog puta za Beograd gde je išao u jedno od ministarstava jer mu je javljeno da gradonačelnik nije želeo da mu potpiše putni nalog.
U sličnoj se situaciji trenutno nalazi i drugi pomoćnik Miroslav Pimić, ali koliko je poznato on još uvek nije razrešen dužnosti pomoćnika.
Po informacijama koje su se mogle čuti nakon prve sednice GO u avgustu kada je koordinator za grad Valjevo po pitanju ove partije postao potpredsednik IO SNS Branko Malović , rad ključnih ljudi naprednjaka nije dobro ocenjen. Potpuno nova priča usledila je samo dva dana kasnije kada je gradonačelniku i predsedniku GO SNS u Valjevu Slobodanu Gvozdenoviću data puna podrška. Tada se i čulo da su pojedina lica dojavljivala pehove gradonačelnika predsedniku IO Darko Glišiću. Očito da je Gvozdenović nakon toga označio pomoćnike kao one koji su „laki na telefonskim porukama“ ili da ga očito ne podržavaju. Koliko je poznato Simić nije dobio priliku da se izjasni jer je razrešenje stiglo poštom.
I Simić i Pimić postavljeni su na mesta pomoćnika po izboru i predlogu gradonačelnika Gvozdenovića, odnosno oni nisu došli iz redova odbornika. Njihoo imenovanje tada je bilo veliko iznenadjenje za mnoge članove ove partije koji su se nadali nekom od vodećih mesta. Očito da se za Simića sada situacija promenila. Kako je isti zamrznuo svoje radno mesto u Poreskoj upravi za očekivati je da se već narednih dana nadje na starom radnom mestu.
Ne treba zaboraviti da je predsednik IO Darko Glišić najavio ocenu rada svih funkcionera SNS-a, pa i da se u gradu od tog trenutka spekuliše informacijama da na spisku nepodobnih u Valjevu ima još lica.
Na poslednjem sastanku GO SNS u Valjevu sa mesta sekretara partije smenjena je odbornica Marijana Stanojević, a tokom ove godine sa mesta člana Gradskog veća smenjen je Andra Savčić.
Gradonačelnik sada trenutno nakon ovog razrešenja, ima još dva pomoćnika na raspolaganju, pomenutog Miroslava Pimića iz SNS-a i Nikolu Radojičića koji je na to mesto došao sa kvote koalicionog partnera SPS-a.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.