Završeno je čišćenje Berkove brane na reci Gradac

imagePosle gotovo deset godina konačno je očišćena brana na reci Gradac. Ovaj posao bio je poveren konzorcijumu preduzeća Kej iz Valjeva i beogradskog preduzeća Energo sistem koji su dali ponudu od 3 645 000 dinara bez PDV-a.

Čistila se površina od oko 7.000 kvadrata akumulacije na brani. Prve procene su da je iz pomenutog prostora uklonjeno 13 kubika otpada. Sada očišćeni prostor izgleda znatno prostranije, a naredne godine oni koji su navikli na kupanje na ovom mestu izvesno će moći da uživaju.
S obzirom da se u gradu pojavila prića o čišćenju jaza pored brane, kako Vamedia saznaje ovim realizovanim tenderom to nije bilo predvidjeno. Takodje nije bilo predvidjeno ni farbanje mosta niti potrebna sanacija gvozdene konstrukcije. Jaz je pokušalo da očisti EKOD Gradac, a ali za sada bezuspešno.

image Brana na reci Gradac inače je vlasništvo Srbija voda , ali se o njoj stara grad Valjevo. Ostaće zabeleženo da je branu JP Srbija vode očistilo 2009. Godine I to nakon što je jedno lice samoinicijativno ispustilo vodu , odnosno podiglo ustave.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.