Prvenstvo Srbije u rvanju na pesku

imageU Šapcu je za vikend održano Prvenstvo Srbije u rvanju na pesku, neolimpijskoj disciplini koja je sve popularnija u svetu i koja se vrlo brzo može naći i u porodici olimpijskih sportova.

Rvači valjevske Mladosti ostvarili su fantastičan uspeh osvajanjem 14 medalja u različitim uzrastima, od čega čak devet zlatnih. Ovakav rezultat doneo im je prvo mesto u ekipnom plasmanu u konkurenciji 10 klubova, ispred domaćeg Viteza i trećeplasiranog Borca iz Čačka.
Zlatne medalje osvojili su Ilija Lazarević, Strahinja Đermanović, Saša Nedeljković, Bojan Đurđević, Uroš Kojić, Filip Krstivojevć, Nikola Banović, Luka Pavlović i Ognjen Stanojević. Srebrni su bili Milan Banović i Mihailo Marković, dok su treća mesta osvojili Viktor Vićanović, David Petrović i Vuk Ćosić.

Uspeh u Šapcu dolazi nakon Ilindanskog turnira u narodnom rvanju, gde su rvači Mladosti takođe osvojili medalje, ali je osnovni zadatak bio popularizacija sporta. Upravo u cilju popularizacije borilačkih sportova u petak nas očekuje druga po redu revija borilačkih sportova, koja se nalazi u programu Tešnjarskih večeri. Publika će biti u prilici da na delu vidi valjevske rvače, boksere, džudiste, karatiste, a po prvi put u okviru revije biće organizovani i mečevi u obaranju ruku. Revija borilačkih sportova na programu je u petak, 10. avgusta, na platou Centra za kulturu, sa početkom u 20 časova.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.