Bradić tvrdi da se samopovredio na protestu boraca

imagePredesnik Udruženja boraca ratova od 1990. godine Ljubomir Bradić je na konferenciji za novinare pokazao, kako tvrdi, šaku koju je probio ekserom kroz dve drvene ploče, na taj način radikalizujući štrajk glađu boraca koji je počeo u nedelju.

Bradić je objasnio da se odlučio, kako tvrdi, na samopovređivanje, jer predstavnici nadležnog Ministarstva, koji su ih juče posetili, nisu ispunili nijedno od obećanja za tri hitna boračka zahteva. Poručuje da je to uradio samoinicijativno i da niko od ostalih osam štrajkača to nije znao.
"Da li su sada zadovoljni predsednik Srbije i gradonačelnik Valjeva, koji su mislili da ovo neću uraditi? Srbija treba da se se stidi u kakvim uslovima njeni borci, porodice poginulih boraca i ratni vojni invalidi žive. Zar je moguće da država ne može, kako nam je bilo obećano, da uključi dva bedna brojila za dvojicu boraca koji su socijalni slučajevi i četiri godine žive bez struje", rekao je Bradić i poručio da će rezervisti nastaviti radikalni štrajk do ispunjenja svih zahteva, uključujući i ostavke resornog ministra Zorana Đorđevića i državnog sekretara Ministarstva Negovana Stankovića.
Borcima je, kako je podsetio, obećano da će njihova tri hitna zahteva – uključenje struje dvojici boraca, sređivanje spomen-obeležja poginulim ratnicima u centru Valjeva i revizija rešenja o oduzimanju radne sposobnosti za jednog borca, biti rešeni do juče u popodne, ali se to nije dogodilo.
"Posebno neka je sramota gradonačelnika Valjeva Slobodana Gvozdenovića, jer je njegova odgovornost da naloži da spomen obeležje, koje dve godine nije održavano i postalo je ruglo, sredi. Ni to nam nije ispunio, zaboravivši da su ga upravo ovi ljudi doveli na vlast. Sada ćemo sve borce dignuti za njegovu smenu", poručio je Bradić.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.