Peticijom traže zabranu rada noćnih klubova u delu BID zone

imageZahtev gradskim vlastima, adresiran na gradonačelnika, predsednika Skupštine grada, komunalnu policiju i Odeljenje za inspekcijske poslove, da se zabrani otvaranje novih noćnih klubova, kao i zabrana rada postojećih ako se ne preregistruju u kafe barove, uputili su žitelji Knez Miloševe ulice.

Reč je o peticiji koju je potpisalo 90 žitelja ovog dela valjevske BID zone, stanari pešačke zone na potezu od Sata do parka „Vide Jocić“. Oni, kako su naveli u peticiji, smatraju da im je ugroženo pravo na pristojan i normalan život, kao i Ustavom zagarantovano pravo na mirno uživanje svojine.
U peticiji se navodi da žitelji ovog dela Knez Miloševe ulice već duži vremenski period trpe zbog neprimerno dugog radnog vremena noćnih klubova, koji četiri dana u sedmici rade sa muzičkim sadržajem koji traje do tri časa iza ponoći, ali se buka, galama i bahato ponašanje gostiju tih noćnih klubova, kako su naveli, nastavlja čak i do zore.
Stanari ovog dela Knez Miloševe ulice upozoravaju da su vlasnici noćnih klubova im obećavali smanjenje buke i više reda i mira, ali kako ništa od tih obećanja nisu ispunili, odlučili su se da gradskim vlastima upute peticiju sa navedenim zahtevima.
„Zbog svega navedenoga smatramo da bi Grad trebao da donese odluku kojom bi zabranio postojanje i dislocirao postojeće noćne klubove. Neprihvatanje peticije bila čista diskriminacija prema njama, u odnosu na žitelje stambenih zgrada gde je regulisano da ugostiteljski objekti koji se nalaze u tim zgradama mogu da rade do ponoći, dok je emitovanje muzike dozvoljeno isključivo do 23 časa“, navedeno je u njihovoj peticiji, uz poruku da očekuju da ih primi gradonačelnik Slobodan Gvozdenović.
Pre žitelja Knez Miloševe, peticiju kojom su tražili uvođenje reda u rad ugostiteljskih objekata, kao i smanjenje nivoa buke, tražili su i žitelji stare gradske čaršije Tešnjar.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.