Obećanje za ispunjenje tri hitna zahteva boraca

imageValjevski borci koji od nedelje štrajkuju glađu u prostorijama svog Udruženja, ne odustaju od ispunjenja svojih zahteva, a predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja, koji su ih posetili, obećali su urgentno rešenje tri za borce najhitnija zahteva.

U štrajku je devet članova Udruženja boraca ratova od 1990. godine iz Valjeva, Mionice i Koceljeve, a kako je rekao jedan od štrajkača i predsednik UBR Ljubomir Bradić, borci imaju obećanje o rešenju tri zahteva koja su predočili predstavnicima Ministarstva.
„Reč je o momentalnom uključenju električne energije za domaćinstva dvojice boraca koji su bez struje poslednje četiri godine a žive u izuzetno teškim materijalnim uslovima. Potom, o hitnom sređivanju spomen obeležja poginulim borcima u centru Valjeva, koje poslednje dve godine nije održavano, a umesto da predstavlja ponos ono je danas ruglo sa polomljenim klupama, oštećenim osvetljenjem i pocepanim zastavama, što je odgovornost gradske vlasti na čelu sa gradonačelnikom Slobodanom Gvozdenovićem. Konačno, treći hitni zahtev je revizija rešenja o oduzimanju radne sposobnosti za jednog borca. Za ovo poslednje, predstavnici Ministarstva su odmah poslali email i počeli rešavanje tog zahteva“, kazao je Bradić.
Ispunjenje ostalih zahteva – isplata ratnih dnevnica uz obrazovanje radne grupe koja će se tim pitanjem baviti, ečenje teško obolelih ratnih vojnih invalida na Vojnomedicinskoj akademiji bez uputa, kao i lečenje u valjevskom Domu zdravlja boraca koji nemaju zdravstvenu knjižicu, kako kaže Bradić, oročeno je na 30 dana.
Međutim, predsednik UBR je upozorio da su borci spremni i na radikalizaciju svog protesta ukoliko obećanje o hitnom rešavanju prva tri zahteva ne bude ispunjeno najkasnije danas do podneva.
Zdravstveno stanje štrajkača je, dodao je on, pod kontrolom jer „borci redovno uzimaju svoje terapije i izdržavaju bez hrane“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.