Nova donacija „Europroma“ za valjevsku bolnicu

imagePosle kardiološke sonde, kompanija „Europrom“ nastavila je da donacijama pomaže Opštu bolnicu u Valjevu, pa su sada u Centar za rehabilitaciju stigla četiri nova uređaja za elektroterapiju, donacija vredna 550.000 dinara.

Kako je rekla PR menadžer „Europroma“ Bojana Perić, pomenuta četiri uređaja su nastavak jedne lepe priče, s obzirom da je kompanija, kao i prošle godine, odlučila da budžet kompanije predviđen za donacije usmeri ka bolnici.
„Kada doniramo neki aparat, uvek kažemo da se nadamo da će biti što manje korišćen, odnosno, da će biti što manje pacijenata. Jasno je da svakako to ovde neće biti tako, jer je Centar za rehablitaciju najfrekventnije odeljenje valjevske bolnice, sa mnogo ljudi kojima je neophodna terapija, od beba do starije populacije. Takođe, dobili smo informaciju da je u Centru jedan broj aparata star preko 30 godina i da je odradio svoj životni vek“, rekla je Bojana Perić.
Ona je rekla da će za „Eurprom“ pomoć i donacije zdarvstvu nastaviti da budu prioritet, jer, kako je rekla, „kvalitet zdravstva u jednom gradu mnogo utiče na kvalitet života“.
Na vrednoj donaciji, još jednoj nakon kardiološke sonde, zahvalio se v.d. direktor Opšte bolnice Zoran Đurić, dok je načelnica Centra za rehabilitaciju dr Olgica Ranković objasnila primenu četiri moderna aparata.
„Jedan je tens za terapiju bola, jedan za laseroterapiju, jedan aparat je za primenu ultra-zvuka u terapiji i konačno tu je i aparat koji do sada nismo imali, a on primenjuje srednjefrekvencijske struje za horizontalnu terapiju, pre svega kod pacijenata sa raznim reumatološkim oboljenjima“, rekla je načelnica.
Inače, dnevno kroz terapijski deo Centra za rehabilitaciju prođe prosečno 200 pacijenata, a svako od njih ima nekoliko terapijskih procedura.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.