Borce obišao državni sekretar za boračka pitanja

imageSa borcima u štrajku juče je razgovarao I državni sekretar ministarstva rada I zapošljavanja Negovan Stanković. O ovoj poseti borcima Udruženje je izdalo sledeće Saopštenje:

“Dana 09.08.2018 godine Državni sekretar Ministarstva rada zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja gospodin Negovan Stanković a po prethodnom kontaktu i preporuci Državnog sekretara Ekologije Mr Dragana Jeremića iz Valjeva, posetio je udruženje boraca Valjevo i razgovarao je sa borcima koji štrajkuju glađu radikalno.
Uverio se u zdravstveno stanje štrajkača boraca i zamolio da prekinemo štrajk.
Razgovaralo se na temu rešenja problema i zahteva i došlo se do malog pomaka u interesu svih nas.
Prvi da se sredi enterijer Spomen obeležja, polomljene klupe, pocepane zastave, ograda na dva mesta pokrivljena, čepovi pokradeni i raskliman držač svetla, nedostaju i ukradene tri male klupe. Državni sekretar je obišao Spomen obeležje i uverio se u sve što je navedeno.
On je sam obećao da će poslati Državnu zastavu i da je sramota što je Spomen obeležje naših poginulih heroja u takvom stanju.
Imao je obećanje i gradonačelnika dr Slobodana Gvozdenovića pre pet dana da će to srediti međutim obećanje nije ispunjeno, a zašto nikome nije jasno?
Drugo bolesni borac će biti pozvan na komisiju i na reviziju a što je i bio naš zahtev,
Treće privremeno priključenje električne energije do odluke suda nije dogovoreno iako smo tražili da se privremeno priključe a da plaćaju svakih petnaest dana,
Napravljeni su veliki pomaci i u ostalim zahtevima.
Izrazili smo dobru želju da smanjimo radikalizaciju sutra u petak a ako se nereše 2 ,,bedna brojila" nastavlja se radikalizacija štrajka u Subotu.
Državni sekretar se interesovao za zdravlje i posebno za današnje delovanje PU Valjevo
Štrajk se nastavlja ali se mora priznati da je bez bilo kakvih ucena i uslovljavanja sa obe strane bio konstruktivan razgovor.

Predsednik Ubr Valjevo i
Generalni Sekretar udruženja boraca
Gvozdeni Puk
Republike Srbije
Bradić Ljubomir”

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.