Sad potrebna studija izvodljivosti za “razvoj” industrijske zone.

imageGradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za izradu studije izvodljivosti za razvoj Privredne zone Valjevo, objavio je ekonomski portal “E-Kapija”.

Kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji, a objavljuje “E-Kapija”, “ova studija radi se sa ciljem da se odgovori na pitanje da li je projekat tržišno i finansijski isplativ i da li je organizaciono i tehnički izvodljiv”.
Na području plana buduće Privredne zone je uglavnom poljoprivredno zemljište, dok je deo zemljišta stambeno-poslovne i privredne namene, a rok za podnošenje ponuda ističe 12. jula, za kada je zakazano i njihovo javno otvaranje, objavila je “E-Kapija”.
Podsećamo, Grad Valjevo je iz budžeta kupio zemljište predviđeno za novu industrijsku zonu i platio ga 1,6 miliona evra, iako je reč o parcelama koje nemaju ni saobraćajnu ni neku drugu infrastrukturu poput dovoda struje, vode i kanalizacije i optičkih kablova za telekomunikacije.
Zbog toga je procena da je potrebno bar još 300 miliona dinara, naravno iz budžeta grada, kako bi se parcele infrastrukturno opremile i ponudile potencijalnim investitorima.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.