Milutinoviću može i stan

imageMihailu Milutinoviću sadašnjem zameniku predsednika Skupštine i predsedniku Komisije za praćenje javnih nabavki, direktoru Filijale za zapošljavanje grad Valjevo svojevremeno je dodelio stan iako je Milutinović tada bio zaposlen u republičkom, a ne lokalnom organu. Da je Valjevo nekom majka, a nekom maćeha odavno je poznato, ali da li moraju uvek ista deca biti protežirana?

 

Sada već daleke 1996. godine na adresu tada Opštine Valjevo stigao je zahtev koji potpisuje pomoćnik direktora Uprave javnih prihoda centar-Beograd, Mileta Dašić, u kome se izražava molba da se njihovom zaposlenom Mihailu Milutinoviću reši stambeno pitanje. Dašić u molbi navodi da finansijska policija u kojoj je Milutinović u tom trenutku zaposlen nema mogućnosti da istom dodeli stan pa bi to shodno svojim mogućnostima mogla učiniti Opština Valjevo jer kako navodi „Milutinović sa suprugom i jednim detetom stanuje kod svog tasta“.
Tadašnja Stambena komisija 21.3.1996. godine donosi rešenje da se Mihailu Milutinoviću dodeli stan na zakup . Ipak u rešenju koje potpisuje predsednik Komisije Duško Krsmanović se navodi da se Milutinoviću ne može dati stan u zakup sve dok Opština Valjevo vlasniku stana borj 8 u Naselju Oslobodioci Valjeva broj 17 ne obezbedi drugi odgovrajući stan i dok on ne zaključi ugovor o zakupu stana na neodredjeno vreme.
Zanimljivo ili ne , u stanu broj 8 u Naselju Oslobodioci Valjeva broj 17 u tom trenutku živi tadašnji predsednik Opštine Milorad Ilić koji je isti dobio od Opštine, a biće preseljen u Hajduk Veljkovu.

 

image U rešenju koje potpisuje Krsmanović se navoddi da ukoliko vlasniku stana broj 8. ne bude pronadjen drugi adekvatan prostor za život samo rešenje nema pravno dejstvo.
Već 22. avgusta iste godine Milutinović potpisuje ugovor sa JKP „Valjevo“ o zakupu stana broj 8. gde se jasno navodi da je Milutinović u obavezi izmirivati troškove komunalija, a Opštini mora plaćati zakup od 0,20 dinara po metru kvadratnom.

 

image Samo mesec dana kasnije 27.septembra ,Milutinović podnosi zahtev za otkup istog stana, a dva meseca kasnije na sednici Izvršnog odbora 7.11.1996. godine Zaključak o prihvatanju zahteva potpisuje predsednik IO Ljubomir Mucić koji ovlašćuje Zorana Pivaljevića , načelnika Odeljenja za Opštu upravu da u ime Opštine Valjevo zaključi ugovor sa Milutinovićem.

 

image Ugovor je potpisan 23.12.1996. godine po ceni od 43 370,6 novih dinara odnosno 677,66 dinara po kvadratu. Otkupna cena stana bila je 57 673,66 dinara , ali su nakon umanjenja na osnovu prosečne zarade u Srbiji, starosti zgrade, umanjenja po osnovu samodoprinosa i umanjenja po osnovu jednokratne isplate ugovorne strane formirale cenu od 43 370,6 dinara. Ostaje pitanje ukoliko je sve isplaćeno jednokratno zašto je bilo potrebno da stan bude otkupljen od grada, a ne na slobodnom tržištu nekretninama?
Opština Valjevo ipak nije najsrećnije prošla u ovoj priči partijskih zakupa i otkupa jer će se nekoliko godina kasnije postaviti pitanje kako je i po kom osnovu Milutinoviću dodeljen stan kad u to vreme očito nije bio zaposlen u organima grada?
U odgovoru po Zahtevu za informaciju od javnog značaja pored činjenice da dostavljena dokumentacija dokazuje da je zahtev podnela republička ustanova Uprava javnih prihoda gde se navodi da se stan traži za šefa odseka finansijske policije Kolubarskog okruga , navodi se i da grad Valjevo nema podatke da je isto lice u tom trenutku bilo zaposleno u organima grada te se Vamedia upućuje na Filijalu za zapošljavanje gde se nalazi personalni dosije Milugtinovića.
Iz kog razloga Grad Valjevo ne poseduje personalni dosije svog zamenika predsednika Skupštine i predsednika Komisije za praćenje javnih nabavki , Vamediji nje poznato. Ipak priča o tome kome je grad Valjevo uvek majka, na žalost ovde se ne završava….
S.V
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.