JP Kolubara ispunila plan investicija za 2017

imageJP Kolubara dostavilo izveštaj o poslovanju za 2017.godinu. U prošloj godini ovo preduzeće imalo je investiciona ulaganja u visini od 136,5 miliona dinara.

 

JP Kolubara realizovalo je plan investicija u prošloj godini sa 97% i sva ulaganja finansirana su sredstvima republičkog budžeta u iznosu od 127 miliona dinara za gradjevinske radove i sredstvima budžeta grada Valjeva u iznosu od 9,5 miliona dinara dodeljenih kao kapitalne subvencije. U protekloj godini ovo preduzeće investicije je imalo na objektima regionalnog cevovoda za transport sirove i čiste vode, lokalnom cevovodu i rezervoaru za selo Stubo i lokalnom cevovodu za snabdevanje vodom dela naseljenih mesta Divci, Veselinovac, Klanica, Valjevska Loznica . Završen je tehnički pregled cevovoda za transport sirove i čiste vode i u toku je postupak dobijanja upotrebne dozvole.
Iz budžeta grada u 2017. godini za usluge po ugovoru na obavljanju poslova vezanih za izgradnju objekata Kolubarskog regionalnog sistema za vodosnabdevanje ukupno je opredeljeno i realizovano 32,6 miliona dinara, a za tekuće subvencije opredeljena su i realizovana sredstva u ukupnom iznosu od 25,8 miliona dinara za izmirenje obaveza i duga prema preduzeću „Hidrotehnika-Hidroenergetika“ Beograd.
Obeveze preduzeća, kako se može videti u prispelom materijalu na dan 31.12.2017.godine iznosile su 9,6 miliona dinara . Najveći deo obaveza odnosi se na državna davanja povezana sa investicijama u iznosu od 8,5 miliona dinara i odnose se na uplate koje vrši ministarstvo od 1,4 miliona dinara. Najveći deo obaveza iz poslovanja odnosi se na obaveze prema vlasnicima nepokretnosti u iznosu od 5,04 miliona dinara , a zbog ne preuzimanja naknade od strane vlasnika eksproprisanih parcela ova sredstva su deponovana u sudu.
JP Kolubara ima petnaest zaposlenih , a ukupan iznos bruto zarade je 14,2 miliona dinara, dok je prosečno isplaćena bruto zarada koja sadrži neto iznos, poreze i doprinose za zaposlenog, naknadu za minuli rad, regres i topli obrok iznosila je 79 257 dinara.
Naknade članovima Nadzornog odbora isplaćene su u ukupnom iznosu od 341 784 dinara. Naknde su isplaćivane u mesečnim iznosima za predsednika 8000 dinara, a za članove po 5 000 dinara .
JP Kolubara u 2017.godini nije zabeležila deficit u poslovanju, ali ni suficit s obzirom da su sredstva koja je opredlila republika i grad Valjevo namenski i opredeljena , a potom i utrošena. JP Kolubara izvesno je preduzeće od kog se očekuje da u trenutku kada počne da isporučuje čistu vodu zainteresovanim Opštinama bude najprofitabilnije javno preduzeće.
S.V.
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.